23948sdkhjf

Anklage: Havn har misinformeret politikerne om økonomien

Den alvorlige økonomiske situationen for Frederikshavn Havn er kommet bag på byrådspolitikerne, der føler sig misinformerede

Frederikshavn Havn kæmper fra måned til måned med at betale sine regninger, og der er ikke balance i regnskabet. Gælden er på 1,6 milliarder, mens omsætning er på 75 millioner kroner.

Byrådspolitikkerne er hver måned siden september blevet fremlagt sager om havnens situation og har i perioden stillet lånegarantier for i alt 241 millioner kroner.

Men har lokalpolitikerne få alvoren ordentligt belyst? Nej, siger flere af dem til TV2/Nord.

De stillede lånegarantier er i følge byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune Christina Lykke Eriksen (SF) givet på en dårlig belyst baggrund.

- Vi vidste jo ikke, hvor slemt det stod til, og hvor dybt afhængige, de har været at de beslutninger, vi har taget. Det er da dybt skræmmende at høre, siger hun til mediet.

TV2/Nord har fået aktindsigt, der afslører, at lånegarantier har været altafgørende, for at havnen har kunnet betale sine regninger.

Havnens fremtidige drift er i øjeblikket til overvejelse. Havnens ledelse og bestyrelse arbejder lige nu på et citat til byrådet om forskellige fremtidsscenarier.

Et muligt scenarie er, at kommunen bliver tvunget til at overtage driften af havnen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094