23948sdkhjf

Værft under mistanke for misbrug af lønmidler

Krisen kradser på værftet i Flensborg, hvor det kniber med betalinger til medarbejderne

Et mindre millionbeløb i socialebidrag mangler at blive indbetalt, lyder det fra medarbejderne. Værftet i Flensborg med datterselskabet Nobiskrug i Rendsburg er er nu under efterforskning.

Det fortæller Jyske Vestkysten i dag.

Ifølge medarbejderrepræsentanterne i Rendsburg mangler koncernen at indbetale et mindre millionbeløb i socialbidrag, og værftets eneejer, den tyske investor Lars Windhorst, var i går torsdag indkaldt til et møde i den slesvig-holstenske delstats erhvervsudvalg.

- Han har forsikret os, hvad han også gjorde overfor ministerpræsidenten, at de næste 12 måneder frem er medarbejdernes lønninger og sociale bidrag sikret. Han ytrede sig optimistisk, hvor han sagde, at der var nye projekter på vej til både Rendsborg og Flensborg, genfortæller SSW's erhvervsordfører Sybilla Nitsch fra mødet, som hun forlod med optimisme i forhold til at beholde de 600 arbejdspladser i regionen.

Statsadvokaten i Kiel har grundet mistanke om tilbageholdt løn valgt åbne en efterforskning af de ansvarlige i FSG-Nobiskrug og holdingselskabet Tennor Group, som Lars Windhorst står bag.

På mødet med erhvervsudvalget forklarede Lars Windhorst dog.

- De ansattes løn er sikret et år frem. Det vil man også meget snart kunne se. Pengene skal jo udbetales i næste uge.

Ifølge fagforeningen IG Metall forlod 90 medarbejdere sidste år fra virksomheden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094