23948sdkhjf

IMO: Oprydningen efter skibskaosset i Rødehavet har lange udsigter

Generalsekretæren for IMO kommenterede i går udsigterne for at få ryddet op efter houthi-oprørernes talrige og senest dødelige udfald mod handelsskibe i Rødehavet

Rederierne vil ikke rydde op i rodet efter Houthi-oprørernes angreb på handelsskibe i Rødehavet, før situationen er faldet helt til ro.

Det fastslog generalsekretæren for IMO, Arsenio Dominguez, på en pressekonference mandag ved åbningen af det 81. møde i IMO's klimakomité, MEPC, ifølge mediet Splash.

- Vi er begrænsede i, hvad vi kan gøre i et område, der ikke er sikkert, sagde generalsekretæren under mødet med pressen.

Siden november 2023 er over 65 handelsskibe blevet angrebet med missiler og droner af Houthi-militsen, som, støttet af det iranske styre, angriber skibe ud for Yemen i solidaritet med Hamas i Gaza-konflikten.

Blandt de skibe, der blev angrebet - og ramt, er tørlastskibene 'M/V Rubymar' og 'M/V True Confidence'.

Første tab af søfolk

'M/V Rubymar' blev angrebet den 18. februar og sank den 2. marts og forårsagede bunkerolieforurening og store bekymringer for de 21.000 tons gødning i skibets lastrum.

Fordi skibet sank på lavt vand, udgør det nu et navigationsproblem for skibe, der fortsat passerer forbi.

Det andet skib, 'True Confidence', blev angrebet 6. marts. Angrebet kostede tragisk nok menneskeliv for første gang. Tre søfolk mistede livet, og flere andre blev såret, heraf to alvorligt, før besætningen blev evakueret af et indisk flådefartøj.

Senere har Indiens militær ifølge kilder tilbudt militærbeskyttelse til slæbebåde, som kan bjærge skibet, hvilket endnu ikke er sket på grund af sikkerhedsrisikoen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078