23948sdkhjf

Havn og Mærsk-selskab vil sænke skibes udledninger i nyt partnerskab

Skagen Havn og Stillstrom indgår partnerskab for at reducere CO2 og partikeludledning, når skibe ligger for anker ud for Skagen

Skagen Havn og Stillstrom, ejet af AP Møller Mærsk, har officielt underskrevet en hensigtserklæring om at undersøge muligheden for etableringen af offshore El- og ladeløsninger på ankerpladsen ud for Skagen Havn. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Stillstrom. 

Det strategiske samarbejde sigter mod at imødekomme det presserende behov for at dekarbonisere den maritime sektor og mindske udslip i lokalområdet ved at udnytte innovativ teknologi og bæredygtig praksis.

Stort skridt mod dekarbonisering

Siden 2020 har Skagen ankerplads - som en af de mest travle i Nordeuropa - observeret mere end 3800 skibe ligge for anker ud for Skagen i mindst seks timer ad gangen, hvilket svarer til en årlig gennemsnitlig CO2-udledning på 66.000 ton. Tallene understreger det presserende behov for at implementere miljøansvarlige løsninger.

- Partnerskabet mellem Skagen Havn og Stillstrom repræsenterer et betydeligt skridt imod at dekarbonisere ankerpladsen og reducere den CO2 udledning vi ellers ser tæt på kysten og byen, siger Willy Bent Hansen, adm. direktør for Skagen Havn.

Også Kristian Borum Jørgensen, adm. direktør i Stillstrom, ser gode perspektiver i partnerskabet.

- Vi glæder os over samarbejdet med Skagen Havn, som i særlig grad afspejler vores forpligtelse til at drive innovation med henblik på at gøre den maritime sektor mere bæredygtig. Ved at arbejde tæt sammen med Skagen Havn kan vi kollektivt adressere og undersøge muligheden for at minimere CO2 udledningen til gavn både for den maritime sektor og det lokale samfund, siger Kristian Borum Jørgensen. 

Igennem fælles undersøgelser med afsæt i innovative ladeteknologier til havs, har Skagen Havn og Stillstrom forpligtet sig til at fremme overgangen til en renere og mere effektiv maritim industri.

Om Stillstrom by Maersk

  • Førende global leverandør af offshore el- og ladekoncepter, designet til at eliminere offshore CO2 udledning på tværs af den maritime sektor. 
  • Teknologien fungerer som et offshore-ladepunkt til hybrid- og elektriske fartøjer, eller som ”grøn parkeringsplads” til skibe, der ligger for anker udenfor verdens havne
  • Stillstrom er et forretningskoncept ejet af A.P. Møller - Mærsk gruppen.

Kilde: Stillstrom

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109