23948sdkhjf

Mærsk-rederi i vigtigt gennembrud på det amerikanske marked

Maersk Supply Service og Edison Chouest Offshore indgår partnerskab om konstruktion og drift af et nyt feeder-koncept til næste generation af offshore installationsskibe 

Maersk Supply Service, MSS, som sidste år solgte til Mærsk Holding, har taget et vigtigt skridt mod en ny fremtid som havvindrederi.

Selskabet har indgået et nyt partnerskab i USA med Edison Chouest Offshore om et nyt koncept for MSS' "næste generations havvind installationsfartøjer", som sigter på at sætte mere fart under udrulningen af havvind i landet.

Vores nye installationskoncept kan gøre havvindinstallationer markant hurtigere med estimerede effektivitetsforbedringer på 30 procent Christian M. Ingerslev, adm direktør i Maersk Supply Service

Aftalen omfatter fire specialbyggede feeder-skibe - to slæbebåde og to pramme. De skal bygges på USA's største privatejede skibsværft, Bollinger Shipyards, til levering i 2026 og vil være ejet og opereret af Edison Chouest Offshore.

Det skriver Maersk Supply Service, MSS, i en pressemeddelelse

Innovativt låsesystem 

Maersk Supply Service er i forvejen investeret i det amerikanske havvindmarked og kalder partnerskabet med ECO for "et naturligt næste skridt".

Edison Chouest Offshore 

  • Grundlagt i 1960 som Edison Chouest Boat Rentals
  • Driver en flåde på godt over 200 skibe
  • Tilbyder skibsfragt og logistik til offshoreindustrien for en voksende kundebase
  • Ejer og driver også fem amerikanske skibsværfter.

De nye amerikansk-byggede, -ejede og -flagede skibe åbner nemlig adgang til flere amerikanske havne, da USA's Jones Act dikterer, at skibe, der opererer i USA, skal være bygget, opereret og ejet af amerikanske selskaber.

Centralt i det nye koncept er, at de nybyggede feederskibe vil skulle transportere vindmøllekomponenter og fundamenter til installationsstedet, mens selve vindinstallationsfartøjet bliver på stedet, hvilket sikrer hurtigere installation.

Dertil kommer en ny MSS-udviklet "låse- og stabiliseringsmekanisme" mellem installationsskib og feeder-fartøj, som gør installationsarbejdet langt mindre afhængig af vejrforhold og yderligere effektivt.

Det siger Christian M. Ingerslev, adm. direktør hos Maersk Supply Service:

- Maersk Supply Services nye installationskoncept kan gøre havvindinstallationer markant hurtigere med estimerede effektivitetsforbedringer på 30 pct. Vores partnerskab med ECO vil gøre den nye teknologi tilgængelig for det amerikanske havvindmarked og sikre hurtigere udrulning af havvind i USA, siger Christian M. Ingerslev.

Dino Chouest, executive vice president for Edison Chouest Offshore, siger, at partnerskabet med Maersk Supply Service vil udbygge det amerikanske rederis i forvejen betydelige aftryk på USA's havvindindustri:

- Vores årtier lange offshore-erfaring, effektivitet og fokus på teknologi kan spille en vigtig rolle i den videre udvikling af det amerikanske havvindmarked, siger Dino Chouest.

Maersk Supply Service 

  • Maersk Supply Service leverer maritime serviceydelser til offshore-energisektorerne - olie, gas og havbundsmonteret havvind
  • Opererer en global flåde på 30 offshore supportfartøjer 
  • Beskæftiger over 1.400 ansatte på land og til havs
  • Solgt i 2023 af A.P. Møller-Mærsk til hovedaktionæren Mærsk Holding 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078