23948sdkhjf

ADP har meldt sig ind i Dansk Erhverv

ADP har meldt sig ind i Dansk Erhverv - som skal hjælpe havneselskabet med at sikre bedre politiske rammer for havnedrift og havnenes rolle i den grønne omstilling 

ADP - som rummer havnene i Fredericia og Nyborg samt Taulov Dry Port - har med virkning fra i dag meldt sig ind i Dansk Erhverv.

Det skriver ADP i en pressemeddelelse.

Målet med indmeldelsen er ifølge ADP at hjælpe havneselskabet i det politiske arbejde, som bl.a. kan skabe bedre politiske rammer for havneselskabets drift og dets grønne ambitioner.  

Der er her og nu brug for en revurdering af havneloven Rune D. Rasmussen, adm. direktør i ADP A/S

ADP ser et stort udviklingspotentiale, som havneselskabet mener kræver bedre politiske rammer for Danmarks havne, der i stigende grad er udsat for international konkurrence. 

ADP's presseansvarlige oplyser til Søfart, at ADP fortsætter som medlem i Danske Havne.

Havneloven skal revurderes

Det arbejde skal Dansk Erhverv nu hjælpe med at løfte, siger Rune D. Rasmussen, adm. direktør for ADP:

- ADP er i gang med at udleve et potentiale, der kan nå endnu højere international flyvehøjde, hvis de politiske processer og beslutninger spiller sammen med os. Der er her og nu brug for en revurdering af havneloven, der blandt andet skal understøtte en bedre udnyttelse af havnearealerne og sikre lige vilkår for adgang til finansiering, siger Rune D. Rasmussen.

Han påpeger, at Dansk Erhverv i dag er dybt engageret i den grønne omstilling på både energi- og transportområdet og deler ADP’s ønsker til fremtidens havneudvikling.

- ADP har store ambitioner inden for den grønne omstilling, og vi har forudsætningerne for at understøtte Danmarks klimamålsætninger bl. a. via vores energiinfrastrukturselskab ADP Energy Infrastructure. Det kræver for eksempel en smidigere myndighedsgodkendelse af grønne projekter, siger Rune D. Rasmussen.

Glæde i Dansk Erhverv

Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, glæder sig over indmeldelsen. 

- ADP tænker i den grad ud af boksen for at styrke havneforretningen og understøtte omlægningen af godstransporten med fokus på klimaet og reduktion af CO2. Samtidig viser de, hvordan ADP integrerer havnene i målsætningen om at blive CO2-neutrale i 2050,  siger Brian Mikkelsen.

Han  peger på Taulov Dry Port og ADP Energy Infrastructure som to eksempler på datterselskaber, der styrker ADP's klassiske havneforretninger i Fredericia og Nyborg.

- I Dansk Erhverv er den grønne omstilling ikke mindst inden for transportområdet en prioriteret dagsorden, som vi arbejder ihærdigt på at fremme sammen med vores medlemsvirksomheder og i godt samspil med beslutningstagere og myndigheder, siger Brian Mikkelsen.

Aktuelt er ADP i gang med en havneudvidelse, der skal fremtidssikre Taulov Dry Port på containerområdet.

Samtidig vil havnen udnytte og udvikle Taulov Dry Port samt Fredericia og Nyborg havnenes placering og aktiviteter som et grønt, multimodalt transport- og logistikknudepunkt for dansk import og eksport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094