23948sdkhjf

11 personer meldes dræbt i angreb i det vestlige Yemen

En mission bestående af USA og Storbritannien tilskrives ansvaret for mindst 17 angreb mod Yemen mandag

Den yemenitiske havneby Hodeidah og andre områder i det vestlige Yemen er mandag blevet ramt af mindst 17 luftangreb, lyder det på tv-kanalen Al Masirah, der er styret af houthibevægelsen.

11 personer er blevet dræbt i angrebene, mens 14 personer er blevet såret. Det siger en talsperson for Yemens internationalt anerkendte regering.

En mission bestående af USA og Storbritannien, der skal beskytte skibe i Det Røde Hav, tilskrives ansvaret for angrebene.

Angrebene kommer, efter at der i sidste uge blev meldt om de første civile dødsfald, siden den iranskstøttede houthibevægelse begyndte at angribe fragtskibe i november.

Al Masirah oplyser ikke, hvilke mål der er blevet ramt. Dog oplyses det, at fire angreb var mod havnen Ras Issa.

Angrebene finder også sted, mens den muslimske hellige måned ramadan indledes. Houthierne er en muslimsk bevægelse.

På trods af repressalier fra den førnævnte mission samt en amerikanskledet koalition, har houthierne eskaleret deres angreb på fragtskibe på en af verdens travleste fragtruter.

De siger, at angrebene er i solidaritet med palæstinenserne, der er under angreb i Gaza på grund af Israels krig mod Hamas.

Houthierne dræbte tre besætningsmedlemmer på fragtskibet "True Confidence", der sejler under barbadisk flag. Det skete i et angreb på havnen i Aden.

Det skete blot dage, efter at fragtskibet "Rubymar" sank, omkring to uger efter at det 18. februar var blevet ramt af et missil fra houthierne.

Mange skibe tager nu en længere og dyrere rute rundt om Afrikas Kap Det Gode Håb for at undgå den farlige rute gennem Adenbugte, Det Røde Hav og Suezkanalen.

Det gør fragt betydeligt dyrere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093