23948sdkhjf

Tre søfolk døde efter houthi-angreb

I følge nyhedsbureau er det første gang, at et houthi-angreb koster menneskeliv

Tre søfolk er omkommet, efter medlemmer af houthi-bevægelsen har angrebet bulk carrieren "True Confidence' med raketter i Adenbugten.

Angrebet fandt sted onsdag, og udover de tre omkomne blev adskillige søfolk kvæstede, og skibet brød i brand. Besætningen er nu evakueret fra skibet.

Det skriver mediet Lloydslist.com.

Det er foreløbig uvist, hvilken nationalitet de dræbte havde. Det samme gælder for de sårede besætningsmedlemmer.

Den britiske ambassade i Yemen udtaler, at sømændenes død er "...sørgerligt, men en uundgåelig konsekvens af houthiernes hensynsløse angreb på international skibsfart," og insisterer på, at bevægelsen stopper agrebene.

Første gang det koster liv

Houthi-bevægelsen har taget ansvaret for angrebet. De har oplyst på det sociale medie X, at skibet er amerikansk, men dette er ikke korrekt. 'True Confidence' er ejet af et græsk selskab og sejler under Barbados' flag. 

Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters første gang, at houthibevægelsens angreb på skibstrafikken i Det Røde Hav og Adenbugten koster liv.

Ifølge mediet var der 20 besætningsmedlemmer og tre bevæbnede vagter om bord på skibet, da det blev angrebet.

Houthibevægelsen begyndte at angribe fragt- og tankskibe i Det Røde Hav og Adenbugten i efteråret, efter at Israel iværksatte sin krig mod den militante palæstinensiske bevægelse Hamas i Gaza.

Angrebene sker ifølge Houthi-bevægelsen i protest mod krigen.

Houthierne er allierede med Hamas, og begge bevægelser støttes af Iran.

Farvandet ud for Yemen er normalt en trafikeret og meget vigtig passage for skibe, der sejler varer mellem Europa og Asien.

Men på grund af risikoen for angreb er mange rederier begyndt at sende deres fragtskibe syd om Afrika.

Det er en væsentligt længere rute, end når man sejler fra Europa via Suezkanalen og Det Røde Hav til Asien - og omvendt.

Houthiernes angreb har ført til, at flere lande er gået sammen i en amerikanskledet mission, der skal beskytte skibstrafikken i Det Røde Hav.

Derudover har USA og Storbritannien iværksat en operation, hvor de aktivt har angrebet flere Houthi-mål i Yemen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078