23948sdkhjf

Ny sikkerhedsvurdering: Militært modsvar har stækket houthierne i Rødehavet

Risk Intelligence vurderer, at de amerikansk-britiske modangreb mod houthierne har næsten halveret oprørernes evne til at angribe handelsskibe i Rødehavet 

Den amerikansk/britiske militæraktion mod houthierne i Yemen og Rødehavet, har stækket oprørsbevægelsens evne til at angribe handelsskibe i Rødehavet.

Det vurderer det global sikkerhedsfirma Risk Intelligence over for mediet Loadstar

For to uger siden lød det ellers fra USA's præsident Joe Bidet, at den amerikansk/britiske luftangreb af houthi-mål i Yemen ikke har haft effekt. 

Nu er situationen vendt. 

- Ingen troede, den (den amerikansk/britiske indsats, red) ville stoppe houthierne, men vi er faktisk uenige i, at indsats ikke har haft en effekt på deres angrebsevne, siger Hans Tino Hansen mandag til Loadstar.

Han vurderer, at de amerikansk-ledede luftangreb, missilangreb og cyberangreb har nedbrudt houthiernes missilbeholdninger og affyringskapacitet til "måske 50-60 procent". 

De amerikansk/britiske angreb har også stækket houthiernes målkapacitet, kommunikations- og radarsystemer, vurderer Hans Tino Hansen over for mediet. 

En ny undersøgelse fra Det Britiske Handelskammer, viser, at over halvdelen af ​​de britiske eksportører har oplevet forsyningskædeafbrydelser som en direkte følge af situationen i Rødehavet. 

Undersøgelsen, som blev offentliggjort i morgen, viser også, at 55 pct. af eksportørerne og 53 pct.  af alle producenter og B2C-virksomhederne, herunder detailhandlere, oplever øgede omkostninger og forsinkelser som følge af situationen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094