23948sdkhjf

Skoleskib stævner ud: Farvel til mobilen, goddag til hængekøjen

Tirsdag stævner 'Georg Stage' ud. Mobilerne afleveres til besætningen

Tirsdag stævner 63 håbefulde unge mennesker ud på det første af årets to togter med 'Georg Stage'.

Eleverne går ombord på skibet, der i de næste 20 uger danner rammerne for hvordan de spiser, sover, arbejder og går i skole. 

De fleste ville mene at det var omvæltning nok i sig selv. Men for de unge vil den helt store forskel nok kunne mærkes i implementeringen af én bestemt regel: mobiler er ikke tilladt.

Efter få dage er eleverne som regel meget taknemmelige. Et mobilfrit fællesskab kan tilbyde eleverne dét frirum, de ikke får nogen andre steder Asser Amdisen, direktør, 'Georg Stage'

Eleverne får som noget af det første udleveret en hængekøje, og i samme ombæring bliver bedt om at aflevere deres mobiler til besætningen.

Nogen vil mene, at mobilen er både personlig, livsnødvendig og nøglen til unges sociale liv. Den kan man da ikke bede dem om at aflevere?! Men det er lige, hvad 'Georg Stages' besætning gør.

Tilbage står der en forsamling af unge, som får lov at lære hinanden at kende på nogle helt andre vilkår, end de er vant til. Dét er helt unikt Asser Amdisen, direktør 'Georg Stage'

- Efter få dage er eleverne som regel meget taknemmelige. Et mobilfrit fællesskab kan tilbyde eleverne dét frirum, de ikke får nogen andre steder. Det er en mulighed for at frakoble sig den insisterende, opmærksomhedskrævende strøm af notifikationer og nyheder, siger Asser Amdisen, direktør for 'Georg Stage.'

- Alt dét forsvinder, væk med ét. Tilbage står der en forsamling af unge, som får lov at lære hinanden at kende på nogle helt andre vilkår, end de er vant til. Dét er helt unikt, tilføjer han.

Fraværet af mobiler mærkes omgående, fortæller Asser Amdisen. Alle bliver mere nærværende og opsøgende, når der ikke længere er mulighed for at trække sig ind i ens egen, digitale boble. 

Selv kalder han det at opleve et fællesskab på en ny måde, som i vor tid kun er få forundt.

Arbejdskraft til fremtiden

Eleverne vil om ombord på 'Georg Stage' blive uddannede til ubefarne skibsassistenter (matroser). For nogle af de unges vedkommende vil det være deres første rigtige møde med søfarten, med Det Blå Danmark, og altså første gang uden fast grund under fødderne.

'Georg Stage' er sat i verden for at give unge en forsmag på en karriere til søs. Særlig nu er der fokus på den voksende vindmølleindustri, der nu og i fremtiden skriger på arbejdskraft. 

Det Blå Danmark vil i de kommende år presse på for at få flere kvalificerede skibsassistenter ud på arbejdsmarkedet - blandt andet dem, som 'Georg Stage' er med til at udklække. Skibsassistenterne er essentielle for at kunne varetage det væld af arbejdsopgaver, som er nødvendige for den voksende vindmølleindustri. 

Eleverne går ombord på skibet tirsdag d. 27. februar kl. 13 og bringer eleverne rundt i danske farvande til blandt andet Christiansø, Thyborøn og Isefjorden. Men der bliver også afstikkere til udlandet i form af Hamborg og engelske Hartlepool.

Togter slutter efter planen 12. juli.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157