23948sdkhjf

Australien opruster flåden til historisk niveau

Australien svarer igen på kinesisk oprustning

Australien har besluttet at bruge 35 milliarder dollars (240 mia. DKK) på en historisk oprustning af deres flåde og forsvar generelt.

Det er den største opgradering af landets flåde siden anden verdenskrig. 

Det skriver CNN.

De mange penge skal tilføres området over de næste ti år, og er - i følge en analytiker - et svar til den stadig mere anspændte situation overfor Kina. Kina har selv oprustet deres flåde markant i den senere tid, og det har fået Australien til at reagerer, peger flere analytikere på. 

I følge de australske myndigheder er planen at øge antallet af flådens krigsskibe til 26, fordi "den nuværende flåde ikke er passende for det strategiske miljø, vi ser ind i," som det lyder i en udtalelse fra myndighederne. 

Planen er at opruste flåden til også at indeholde 20 destroyere og fregatter, og seks store LOSVs (Optionally Crewed Surface Vessels, red), der er fungere enten med mandskab eller som droner. 

- Et stærkt Australien er afhængig af en stærk flåde, der er rustet til at udføre diplomati i vores region, afskrække potentielle fjender og forsvare vores nationale interesser, når der er behov for det, siger den australske viceforsvarschef Mark Hammond. 

- Størrelsen, styrken og kapaciteten af de fremtidige fartøjer sikrer, at vores flåde er rustet til at møde de stigende strategiske udfordringer i vores område, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094