23948sdkhjf

Minegigant vælger Njord som partner i grønt, maritimt teknologiprojekt

Rio Tinto har peget på danske Njord som partner i projekt, der skal nedbringe udledningerne og brændstofforbruget ved søtransport af minegigantens råvarer

Mineselskabet Rio Tinto har valgt Maersk Tankers grønne teknologiselskab Njord som partner i et nyt teknologiprojekt, der skal reducere brændstofforbruget og udledningerne i to af mineselskabets tørlastskibe og dele erfaringerne med den maritime industri. 

Det skriver Njord i en pressemeddelelse. 

Rio Tinto er ikke bare verdens største mineselskab. Med en flåde af 17 egne og 230 chartrede skibe er mineselskabet også en global sværvægter i tørlastsektoren.  

Njord valgt blandt mange

Som led i Rio Tintos Marine Pioneer Portal-projekt indbød mineselskabet i 2022 globale teknologi- og innovationsvirksomheder til at indsende bud på teknologiløsninger, der kan reducere brændstofforbruget og udledningerne fra mineselskabets tørlastskibe. 

Valget faldt i Njord, som nu skal evaluere, designe og sammensætte den bedste pakke af brændstofbesparende teknologier på to af mineselskabets egne 205.000 DWT Newcastlemax-skibe. 

- Vi har valgt Njord efter en omfattende analyse af de fremlagte teknologiløsninger i forhold til vores vurdering af løsningernes effektivitet i skibene og muligheden for en vellykket integration ombord. Vi ser frem til samarbejdet med Njord, som sigter på at fremskynde indførelsen af teknologier til brændstofoptimering og kulstofreduktion i industrien, siger Hollie Scoon, chef for Marine Operations & Performance i Rio Tinto.

Erfaringer skal inspirere 

Njords administrerende direktør Frederik Pind siger, at teknologier til brændstofoptimering spiller en central rolle i skibsfartens arbejde med at reducere CO2-udledningen. 

- Partnerskabet med Rio Tinto – som er en af frontløberne i industrien – giver os en enestående mulighed for at anvende vores ekspertise som integrator af teknologier til øget energieffektivitet på skibe. Vi er overbevist om, at samarbejdet kan hjælpe industrien med at overvinde nogle af dens udfordringer med implementeringen af ny teknologi, siger Frederik Pind. 

De to parter vil måle skibenes præstationer før og efter installationen og senere dele resultaterne med den brede industri, skriver Njord.  

Målet er at inspirere andre ejere og befragtere til at fremskynde deres anvendelse af energibesparende enheder for at reducere brændstofforbruget og emissionerne.

Njord er et selvstændigt selskab stiftet i februar 2022 af Maersk Tankers, handelshuset Cargill og Mitsui med en mission om at accelerere søfartens energiomstilling. 

Njord tilbyder en række teknologier og tjenester, som reducerer skibes CO2-udledningen, og selskabet samarbejder i dag med over 80 ejere og befragtere inden for container-, tørlast- samt gas- og tankskibssektoren. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111