23948sdkhjf

DEBAT: "Forsvaret har kompromitteret sig selv"

Forsvaret burde ikke have afsløret, at 'Ivar Huitfeldt', som er indsat i Rødehavet, ikke kan forsvare sig selv, mener lokal- og regionspolitiker Karsten Byrgesen

"På trods af mange års erfaring med hemmeligholdelse af militære informationer valgte forsvaret at kompromittere sig selv ved at fortælle, at den danske fregat 'Ivar Huitfeldt' er ude af stand til at forsvare sig mod ballistiske våben."

Det skriver Karsten Byrgesen, regionsrådsmedlem i Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia, i et læserindlæg i Fredericia Dagblad i dag. 

"Som major (pensioneret) undrer jeg mig over offentliggørelsen af fregattens svagheder og det faktum, at den uden tilstrækkelig bevæbning sættes i kamp. Det er en direkte gave til houthi-terroristerne i Yemen og Ruslands Putin m.fl., og en beklagelig men sand indrømmelse af flådens tilstand", skriver Karsten Byrgesen blandt andet i indlægget, som han afslutter: 

"Det har taget mange år at nedbryde det danske forsvar til dagens status, der nærmer sig generel ukampdygtighed. Forsvaret er mere sølle end nogensinde før. ”Smarte” personeltiltag og civile akademikere på nøglepositioner har samlet set skadet forsvaret, forringet stampersonellets vilkår, efterladt kasernerne som saneringsmodne rønner og decimeret essentielle beholdninger kampafgørende materiel". 

Fregatten 'Ivar Huitfeldt' er det danske bidrag til den internationale flådeoperation Operation Prosperity Guardian i Det Røde Hav og Adenbugten mod houthi-bevægelsens angreb mod handelsskibe i området.

Det danske bidrag består af fregatten Iver Huitfeldt med en besætning på ca. 175 personer og har været indsat fra starten af februar og frem til midten af april i år.

Kommenter artiklen (7)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079