23948sdkhjf

Havn går 'all in' på grøn strøm og sænker elprisen

Siden 1. februar har al strøm, der sælges og bruges på Danmarks nordligste havn været grøn.

Siden starten af februar har al strøm, der bruges i Skagen Havn været grøn. Samtidig har havnen sænket elprisen med 20 procent, og begge nye tiltag er taget godt imod af kunderne.

Det skriver Skagen Havn i en pressemeddelelse. 

Det er den mere stabile elpris, som har gjort det muligt for havnen at skifte til grøn strøm og samtidigt at sænke elprisen. Efter to turbulente år med meget svingende og generelt høje elpriser, er det igen mere ro på elmarkedet. 

Ifølge havnens vicedirektør, Mikal Nielsen, har grøn strøm været efterspurgt blandt havnens kunder, samtidig med at CO2 udledningen mindskes. 

Det er vigtigt, at så mange fartøjer som muligt kan kobles på landstrøm som led i den grønne omstilling, som samtidig for nærmiljøet i form af mindre støj og partikelforurening.

- Den grønne strøm booster processen og er dermed endnu et skridt på vejen mod den grønne omstilling, samtidig med at der i mange tilfælde vil være et prisbilligt alternativ til drift af skibets egen dieselgenerator, siger Mikal Nielsen. 

Grøn strøm er strøm, der er produceret fra vedvarende energikilder som vindkraft, vandkraft, solenergi eller biomasse. Fælles for alle produktionsmetoder er, at de udleder minimalt CO2 sammenlignet med fossile energikilder som kul, olie og gas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127