23948sdkhjf

Svenskere jagter fortsat årsagen til færgehaveri i Ystad

Den svenske kystvagt undersøger på niende måned, hvorfor Bornholmslinjens spritnye hurtigfærge 'Express 5' sidst i maj bragede ind i både kajen og en pram i Ystad Havn 

På niende måned jagter svenske myndigheder forsat svaret på, hvorfor Bornholmslinjens hurtigfærge 'Express 5' vædrede både kaj og en pram i Ystad Havn.

Det skriver Bornholms Tidende, som har kontaktet sagens anklager, Adrien Combierg-Hogg fra anklagemyndigheden i Malmø. 

Anklageren afviser at oplyse, hvorfor efterforskningen har været i gang i næsten ni måneder. 

Havariet i Ystad Havn fandt sted ved 20-tiden den 27. maj 2023 under hurtigfærgens anløb i den svenske havn.

I en intern undersøgelse af forløbet har Bornholmslinjen peget på, at en menneskelig fejl under manøvrering af skibet var årsag til uheldet, som skete under fine vejrforhold.

Tv-stationen TV 2 Bornholm søgte efterfølgende aktindsigt i skibsførerens forklaring. Af den fremgik det, at kombinationen af et for sent drej og for høj fart på vej mod terminalen og Pakhuskajen førte til uheldet, som ifølge Den Maritime Havarikommission ikke var til fare for passagererne. 

Forklaringen bekræftes af en video af ulykken fra TV2 Bornholm ses det tydeligt, at 'Express 5' først har kurs direkte mod kajen, og i en undvigemanøvre først snitter kajen og derefter rammer prammen.

Allerede samme aften som ulykken skete, tog den svenske kystvagt fat på efterforskningen af uheldet som et muligt tilfælde af "uagtsomhed i søtrafik i henhold til den svenske sølov". 

Overfor Bornholms Tidende bekræfter den svenske kystvagt, at efterforskningen fortsat er i gang, og at forsinkelsen skyldes "de aktuelle omstændigheder" og  "andre undersøgelser, som har lagt beslag på ressourcerne."

Bornholmslinjens ejer, Molslinjen, har ingen kommentarer til sagen. 

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109