23948sdkhjf

Han er ny formand for Sømandsmissionen

Sømandsmissionens nye formand Erik Thorø Lauridsen ser frem til at skulle udvikle organisationen i spændingsfeltet mellem forretning og diakoni

Det er en erfaren forretnings – og foreningsmand, som i de kommende år vil tegne Sømandsmissionen. 

Missionens hovedbestyrelse har netop konstitueret sig med Erik Thorø Lauridsen som ny formand som afløser for Erik Kallehave Kristensen. 

Det oplyser Sømandsmissionen i en pressemeddelelse. 

Erik Thorø Lauridsen er uddannet maskinarbejder og produktionsingeniør. Han har en MBA i ledelse fra Coventry University i England og er adm. direktør i virksomheden Brdr. Plagborg A/S.

Som kristen er det vigtigt at være og at gøre noget for andre. Det gør Sømandsmissionen ved at udøve omsorg og næstekærlighed for søfolk Erik Thorø Lauridsen, ny formand for Sømandsmissionen

Ved siden af karrieren har den nye formand altid været engageret i tillidshverv og foreningsarbejde. Dette gerne på værdi- og formålsdrevne lederposter, som hos Sømandsmissionen, hvor opgaven bliver at udvikle organisationen i spændingsfeltet mellem forretning og diakoni. 

- Jeg vil gerne gøre en god organisation endnu bedre. Jeg glæder mig til lære Sømandsmissionen at kende og at være med til at udvikle og forandre blandt andet ved at udbrede kendskabet til Sømandsmissionen, så endnu flere inviteres til at løfte den stærke formålsdrevne mission, siger Erik Thorø Lauridsen. 

Entreprenørskab er hjerteblod for den nye formand, som motiveres af få organisationer til at nå nye strategiske mål.

Kaldet til posten

At flytte mennesker og skabe værdi gennem forandringsledelse, branding og værdibaseret forretningsudvikling er velkendte værktøjer for ham.

- Jeg føler mig fundet og kaldet til posten. Selv har jeg haft et ønske om at kunne bidrage et sted, hvor både mine erhvervserfaringer og mit kristne ståsted kan bringes i spil samtidigt. Som kristen er det vigtigt at være og at gøre noget for andre. Det gør Sømandsmissionen ved at udøve omsorg og næstekærlighed for søfolk. Det er diakoni i praksis, og det brænder jeg for, siger Erik Thorø Lauridsen.

Sidste år sagde han og hustruen farvel til job og hverdagsliv, og tog et sabbatår som backpack-rejsende jorden rundt. 

Rejsen gav blandt andet inspiration til at bruge menneskers diversitet i teams og organisationer, og den nye formand er da også optaget af en fortsat internationalisering af Sømandsmissionen.

- Min opmærksomhed vil også være rettet mod udvikling af bagland og venner af Sømandsmissionen, så organisationen fortsat er spændende for medarbejdere og frivillige - ikke mindst de unge. Jeg går ydmygt til opgaven, og kommer til at indtage en spørgende rolle. Det kendetegner min lederstil at undre mig og at åbne scenarier for udviklingsretninger, siger Erik Thorø Lauridsen.

Privat er Erik Thorø Lauridsen gift med Henriette, som er sygeplejerske. De bor sammen i Lindved i Vejle og har tre voksne døtre.

Sømandsmissionen har arbejdet for søfolk siden 1905 og er i dag et internationalt netværk, som arbejder for mennesker på tværs af sprog, kultur og tro. 

Sømandsmissionen møder søfolkene ombord på skibene og driver en række sømandshjem i Danmark og i Grønland, som i dag fungerer som moderne hoteller for søfolk, forretningskunder og private.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189