23948sdkhjf

Monjasa henter tidligere Mærsk-profil til bestyrelsen

Han kommer med over 30 års erfaring fra Esplanaden

Monjasa Holding har torsdag præsteret Lars-Erik Brenøe som nyt bestyrelsesmedlem.

Brenøe kommer med over 30 års erfaring i A.P. Møller-Mærsk Gruppen i forskellige roller, bl.a. med 19 år som personlig assistent for tidligere CEO og bestyrelsesformand, Mærsk Mc-Kinney Møller.

Om Lars-Erik Brenøe

  • Jurist fra Københavns Universitet i 1986 og Executive Leadership Program ved IMD i 1998.
  • Lederroller hos A.P. Møller-Mærsk fra 1991-2022, herunder Senior Vice President, Mærsk Mc-Kinney Møllers Sekretariat og Executive Vice President, Formandens Kontor.
  • Aktiv i diverse bestyrelsesroller, inklusiv A.P. Møller Holding A/S, A.P. Møller Fonden, Danske Bank og Odense Havn.

Brenøs indtrædelse i Monjasa markerer hans første bestyrelsespost uden for A.P. Møller Holdings forretningsområder og investeringer, fremgår det i en pressemeddelelse fra Monjasa.

I sin nye rolle i Monjasa Holdings bestyrelse, vil Lars-Erik Brenøe tage del i videreudviklingen af Monjasa som en førende global shippingpartner. 

Det inkluderer bl.a. bunkervirksomhedens fokus på digitalisering og fremtidens store opgave med at muliggøre shippingindustriens omstilling til grønne brændstoffer.

- Lars-Erik har et omfattende netværk på tværs af shippingindustrien og generel stor erfaring med at drive international forretning. Han er en rationel tænker som samtidig har en særlig evne til forstå og navigere i ejerledede organisationer og blandt deres stakeholders. Vi er derfor sikre på, at Lars-Erik vil spille en vigtig rolle i Monjasas udvikling i de kommende år, siger bestyrelsesformand Flemming Ipsen.

Lars-Erik Brenøe glæder sig til at gå i gang.

- Jeg er glad og spændt på at blive en del af Monjasa i denne transformerende tid for virksomheden, såvel som hele industrien, som spiller en stadig vigtigere rolle i at understøtte den grønne omstilling af shipping. Jeg ser frem til at bruge mine erfaringer og kompetencer til at bidrage til den videre udvikling og fremgang hos Monjasa.

Bestyrelsen i Monjasa Holding

Monjasa Holdings bestyrelse består hermed af: 

  • Flemming Ipsen (formand) 
  • Peder Gellert Pedersen 
  • Lotte Grønborg Lundberg 
  • Lars-Erik Brenøe 
  • Anders Østergaard

Kilde: Monjasa

Monjasas årsrapport for 2022 viste en stigende volumen til 6,4 mio. tons bunkers, et nettoresultat på 171 mio. USD og en konsolideret koncernegenkapital på 323 mio. USD.

Monjasa leverer i dag bunkers i mere end 800 havne rundt om i verden, og inden for de seneste år har virksomheden udviklet sig til en global top 10-leverandør til den maritime industri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078