23948sdkhjf

Mærsk-topchef: Derfor siger vi farvel til Svitzer

Mærsk har beslutte at udskille Svitzer via en børsnotering - Slæbebådsrederiet får ikke længere det fokus hos Mærsk, som det har fortjent, siger Vincent Clerc om beslutningen

Nyheden om, at Mærsk vælger at skille sig af med slæbebådsrederiet Svitzer ved en børsnotering, var en af de større overraskelser i det 4. kvartals- og årsregnskab for 2023, som Mærsk fremlagde torsdag morgen. 

Det nye Mærsk er ikke den rette ejer af Svitzer som ren fragtoperatør med containerfragt, landtransport, flyfragt og lagerkapacitet. 

Svitzer hører ganske enkelt ikke hjemme hos Mærsk mere. 

Sådan forklarede Mærsks CEO, Vincent Clerc, på et pressemøde torsdag formiddag om Mærsks farvel til det traditionsrige slæbebådsrederi. 

Har fortjent mere fokus

- Der er ikke synergi mellem Svitzer og vores strategi længere. Mærsk er ikke den rette ejer for Svitzer længere. Svitzer skal være i en forretning, hvor deres kerne og hovedfokus er.  

- Grunden til, at vi ikke har lavet et 'straight sale trade' er, at det ikke ville give Svitzer muligheden for at vælge den rette, fremtidige ejer, sagde Vincent Clerc på mødet. 

Med beslutningen har Mærsk skilt sig af med en af de sidste rester af 'det gamle Mærsk', som for ti år siden var et konglomerat med olie- og gas indvinding, supply-skibe i Maersk Supply Service, containerproduktion i MCI og altså Svitzers slæbebådsservices. 

- Med dagens meddelelse indledes et spændende nyt kapitel for Svitzer, et kapitel der sikrer, at vores forpligtelse til at levere effektive, pålidelige og sikre slæbebåds- og maritime tjenester til vores  kunder er lige så stærk og dynamisk som nogensinde, siger Kasper Nilaus, adm. direktør for Svitzer. 

Svitzer

  • Etableret i 1833
  • En del af Mærsk i mere end 40 år
  •  I 1979 blev Mærsk majoritetsejer af Svitzer og købte kort efter hele rederiet
  • Opererer 430 skibe 
  • Kalder 142 havne 
  • Beskæftiger 4.400 ansatte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063