23948sdkhjf

Rederier afventer konsekvenser af nye klimamål

Fortsat uvist, hvad EU's nye klimamål vil komme til at betyde for skibsfarten

De nye klimamål for EU-landene, som netop er blevet offentliggjort, vil få store konsekvenser for skibsfarten. 

Det store spørgsmål er dog fortsat, hvad det helt konkret kommer til at betyde. 

Sådan lyder det i en kommentar fra Danske Rederier i kølvandet på udspillet fra EU, som kan læses her.   

Planen lyder, at udledningerne af drivhusgasser skal nedbringes med 90 procent senest i 2040. 

I Danske Rederier er man i sagens natur særligt interesserede i, hvad ny EU-regulering vil indebære for skibsfarten. 

I forvejen har man i FN’s internationale sø­fart­sor­ga­ni­sa­tion, IMO, vedtaget en meget ambitiøs målsætning om, at den globale skibsfart skal være klimaneutral omkring 2050.

- Det er godt, at EU og den danske regering går forrest på kli­ma­dags­or­de­nen. Nu ligger der en stor og væsentlig opgave i at få udarbejdet den konkrete regulering, der skal gøre 90-procentsmålet til virkelighed, siger Nina Porst, direktør for klima, miljø og sikkerhed i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

Effektiv implementering

Det kræver dog ambitiøse målsætninger såvel som ambitiøs og effektiv implementering, hvis vi for alvor skal rykke i forhold til den grønne omstilling og nå målet om kli­ma­neut­ra­li­tet i 2050.

EU’s nye ambitiøse klimamål anerkender det europæiske klimaråds anbefaling, som peger på 90-95 procent reduktion sammenlignet med 1990 i 2040. Den målsætning har den danske regering som det første medlemsland støttet aktivt.

Herfra handler det om at få den flotte målsætning omsat til konkret regulering.

- Det er nødvendigt, at ny EU-regulering og ny IMO-regulering spiller sammen. Jeg håber, at EU’s høje am­bi­tions­ni­veau og arbejde med at udforme den nødvendige regulering kan være med til at skubbe på arbejdet i IMO, så vi kan få en global kli­ma­re­gu­le­ring af skibsfarten på plads, siger Nina Porst.

I Danske Rederier håber man, at det belgiske EU-formandskab vil prioritere arbejdet med at få udarbejdet den konkrete regulering, der skal være med til at gøre målet om 90 pct. til virkelighed. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125