23948sdkhjf

Bestukket Mærsk-ansat med nøglerolle i kulørt narkosag

Medarbejderen er stadig på fri fod

Atter en gang viser det sig, at kriminelle har snoet sig ind i verdens shippingindustri.

En indtil videre ukendt medarbejder i en tysk afdeling af Mærsk må i hvert fald siges at have en central rolle i den narkosag, hvor den hollandske fodboldspiller David Mendes da Silva har fået syv års fængsel for at smugle 179 kilogram kokain.

Silva har nemlig bestukket en medarbejder til til at udlevere placering, containernumre og pinkoder, så kokainen kunne placeres og fragtes ud af landet. En tjeneste den Mærsk-ansatte har modtaget penge for.

Det skriver Finans, der har set dommen igennem fra Retten i Rotterdam. 

Og i modsætning til De Silva, der blev fanget og dømt, er Mærsk-medarbejderen stadig på fri fod.

Politiet har ringe chancer for at finde vedkommende, skriver Finans, da man kun har vedkommendes alias-navn i en krypteret chat at gå ud fra.

Problemet i Aarhus

Herhjemme har vi også set eksempler på, at ansatte på havnen i Aarhus har gjort det muligt for kriminelle at få ulovlige stoffer ind og ud af landet. 

Det fik Mærsk til at indføre kontrol af deres ansatte på havnen for, om disse var påvirkede af enten narko eller alkohol i arbejdstiden. Det fik konsekvenser for fem medarbejdere, der mistede deres arbejde, fordi de ikke kunne aflevere en negativ narko- og alkoholtest eller møde op til testen.

EU har også sat ind over for problemet med kriminelle netværk, der har tråde ind i havnesektoren. Sidste år satte EU hvad der svarer til 1,5 milliard kroner af til at bekæmpe problemet i europæiske havne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096