23948sdkhjf

Tidligere storebæltsfærge tjekket ind på velgørende togt i Madagaskar

Den tidligere 'Dronning Ingrid' er blevet bygget massivt om og tjener nu som hospitalsskib

Den tidligere storebæltsfærge 'Dronning Ingrid' har fået varmere vand under kølen.

Hun er siden dagene i Storebælt blevet ombygget og har fra 2000 tjent som hospitalsskibet 'Africa Mercy'. Torsdag ankom hun til Toamasina, Madagaskars største havneby.

Her skal skibet, der nu er drevet af den velgørende organisation Mercy Ships, i løbet af 10 måneder udføre flere end 1.150 gratis operationer i Madagaskar, hvor adgangen til sundhedspleje og kirurgiske indgreb er yderst begrænset for den overvejende fattige befolkning. 

Om 'Africa Mercy'

  • DSB valgte i 1978 at bygge 3 IC-togfærger til Storebælt, og en af dem var Dronning Ingrid. I dag fungerer den ikoniske tidligere storebæltsfærge som et flydende hospital, hvor godt 480 besætningsmedlemmer leverer op til 2.000 operationer og 8.000 tandlægebesøg om året. 
  • Herudover uddanner de sundhedsfaglige frivillige lokale læger og sygeplejersker og medvirker dermed til en effektiv forbedring af de lokalsamfund, Africa Mercy besøger. 
  • I 2023 var Africa Mercy til gennemgribende modernisering for at forlænge skibets levetid og sikre, at hun fortsat er i frontlinjen for global lægehjælp.

Kilde: Mercy Ships

Eneste dansker

Lukas Nielsen er pt den eneste dansker, der er med ombord på 'Africa Mercy'. Han har tjent som befaren skibsassistent siden december.

- Selvom jeg er befaren skibsassistent, lærer jeg stadig nyt, og jeg tror, at det er det bedste dæk, jeg har været på i min korte søfartstid. Det er en utroligt givende oplevelse, og jeg er meget stolt over at bidrage til Mercy Ships’ livsforvandlende arbejde, siger afslutter han.

Fjerde besøg

Det er fjerde gang, at et af Mercy Ships’ skibe skal hjælpe befolkningen i Madagaskar, hvor 75 pct. af befolkningen ifølge Verdensbanken lever under fattigdomsgrænsen og langt størstedelen har utilstrækkelig adgang til livsvigtig kirurgi og lægehjælp.

Skibet, der for nylig har gennemgået en intensiv renovering, er nu topmoderniseret og klar til igen at gøre en forskel for tusindvis af børn, unge og voksne, der skal modtage gratis og livsforvandlende operationer. 

- Det er for eksempel børn med læbe-ganespalte, der kan få hjælp, så de kan spise, drikke, lege og leve på lige fod med deres jævnaldrende og dermed få helt nye chancer i livet. Vi har ligeledes etableret en femårig samarbejdsplan med regeringen og sundhedsledelsen, der har til formål at styrke landets kirurgiske kapacitet og opkvalificere lokalt sundhedspersonale, siger Vibeke Hauge Førrisdahl, generalsekretær hos Mercy Ships Danmark.

Hun tilføjer, at de tidligere missioner i landet har resulteret i over 6.425 operationer, 52.395 tandbehandlinger og uddannelse af 2.019 sundhedsprofessionelle.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11