23948sdkhjf

Esbjerg Havn indgår polsk samarbejde

Under kongens besøg i Polen, løftede Esbjerg Havn sløret for et nyt samarbejde

Esbjerg Havn har indgået et samarbejde med Port of Szczecin på kongetur til Polen.

Konkret kommer samarbejdet til at bestå af løbende koordinering og vidensdeling, der gør det muligt for havnene i mellem at effektivisere opstillingen af havvindmølleparker.

Begge havne satser stort på vindindustrien i fremtiden, og samarbejdet skal sikre, at de to havne kan få mest ud af hinandens erfaringer. 

Det oplyser Esbjerg Havn i en pressemeddelelse.

Samarbejdet kommer også til at bestå af en lang række initiativer, som indeholder alt fra miljøbeskyttelse til reduktion af emissioner på havnene, rent havnevand, digital udvikling, logistik, besøg på hinandens havne samt at indtænke hinanden overfor samarbejdspartnere.

- Esbjerg Havn og Port of Szczecin har i en længere periode haft en god dialog og mange møder om mulighederne i et samarbejde. Traditionelt har der været tætte samarbejder mellem Danske virksomheder og polske, ikke mindst indenfor værftsindustrien, siger Dennis Jul Pedersen, CEO på Esbjerg Havn.

Mange af virksomhederne på Esbjerg Havn har også afdelinger i Polen. Samtidig er det polske vindmarked i kraftig vækst og vi havne skal optimere og samarbejde, hvor vi kan, tilføjer han.

Kongens erhvervsfremstød

Det polsk-sydvestjyske samarbejde blev præsenteret torsdag, netop hvor Kong Frederik er i front for et dansk erhvervsfremstød i Polen.

Offshore vindmarkedet vokser kraftigt i Østersøen, og de første vindmølleparker i stor skala er i øjeblikket under opførelse i Polen. Polen har planer om at generere 74 procent af sin energi fra vedvarende energikilder, hvilket er en betydelig opgradering fra Polens tidligere energistrategi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079