23948sdkhjf

Skagen Havn vil også med på bølgen af landstrøm

Hønen, ægget og et anlæg med landstrøm.

Det er aktuelt hvad, der er foregår på havnen i Skagen, der vil i gang med at installere et landstrømsanlæg til - i første omgang - fiskeriet. 

Anlægget skal forsyne fiskefartøjerne med strøm under de energikrævende losseoperationer og køling af lasten, når fartøjerne ligger i havn. På den måde kan fiskerne slukke for de dieseldrevne hovedmotorer og generatorerne.

For at anlægget kan blive til virkelighed kræver det, at havnen ved, at investeringen kommer hjem. 

Derfor har havnen indgået en aftale med Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) - herunder fiskefartøjerne L379 Lingbank og HG 265 Asbjørn om, at de bruger anlægget, når de ligger til kaj.

Willy Hansen, direktør for Skagen Havn, understreger samarbejdets betydning for havnen, idet det løser "hønen og ægget"-dilemmaet.

- Skagen Havn ville have svært ved at investere i anlægget, hvis der ikke var en sikkerhed for at fartøjerne var i stand til at aftage strømmen, og fiskerne ville have været tilbageholdende med at investere i ombygning af fartøjerne, hvis den nødvendige strøm ikke var til rådighed på havnen, siger han i en pressemeddelelse.

Projektet med at etablere landstrøm på Skagen Havn strækker sig over knap to år og er forventet færdrigt ved udgangen af 2025. 

Skagen Havn regner med, at projektet koster 5,7 millioner kroner for både ombygning af fartøjer og oprettelse af landstrømsanlæg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081