23948sdkhjf

Uheldig boreplatform giver Skagen Havn reparationsdebut

Det er ikke en hvilken som helst boreplatform, der er tjekket ind i Skagen Havn

Skagen Havn står foran en debut.

For første gang skal den nordjyske havn nemlig reparere en boreplatform.

Og ikke en hvilken som helst boreplatform. 

- Skagen havn blev valgt på grund af havnens placering i forhold til Nordsøen og fordi der er adgang til en kaj med tilstrækkelig vanddybde til det robuste fartøj Willy Hansen, administrerende direktør, Skagen Havn

Der er nemlig tale om 'Noble Resilient,' der allerede er en lidt af en kendis i havnekredse, fordi det var dén, skrotskibet "Zafira Producer" kolliderede med under stormen Pia tilbage i oktober.

Boreplatformen ankom tirsdag aften til Skagen Havn efter en 12 timers tur fra Frederikshavn Havn. I løbet af de næste par måneder skal den gennemgå et større reparations- og vedligeholdelsesarbejde forud for opgaver i Nordsøen.

Det oplyser Skagen Havn.

Ny helikopterplatform

Under liggetiden i Skagen havn, skal Noble Resilient have påmonteret en ny helikopterplatform - som den mistede i sammenstødet med 'Zafira Producer' - ligesom den også skal have installeret en ny kran-bom. 

- Skagen havn blev valgt på grund af havnens placering i forhold til Nordsøen og fordi der er adgang til en kaj med tilstrækkelig vanddybde til det robuste fartøj, siger Willy Hansen, der er administrerende direktør i Skagen Havn og tilføjer:

- Der har gennem nogen tid været dialoger med aktører i relation til teknisk service på offshore enheder. Det er derfor godt at få bekræftet at de faciliteter og kapaciteter Skagen Havn kan tilbyde, nu er kommet i spil til en større serviceopgave, siger han. 

Arbejdsopgaverne tapper helt konkret ind i værdikæden på Maritim Service, og det er et område Skagen Havn ser, er i vækst, hvor både lokale og eksterne aktører er med til at trække nye opgaver til havnen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125