23948sdkhjf

Brancheboss skifter kurs - vælger en fremtid med asfalt

Nu skal han tale asfaltbranchens sag. Jakob Svane kommer til en noget anden branche end den han kender på de danske havne

Jakob Svane tiltræder som ny adm. direktør for Asfaltindustrien den 1. maj 2024. Han er pt sekretariatschef for Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

Jeg har et godt indtryk af foreningen og ser frem til at repræsentere og udvikle den i fællesskab med virksomheder og medarbejdere Jakob Svane, adm. direktør i Asfaltindustrien per 1. maj 2024

Som direktør i Asfaltindustrien afløser Jakob Svane Anders Hundahl, der i oktober annoncerede sit stop og et ønske om at gå på pension.

- Efter 15 gode år med Anders Hundahl som direktør, har vi nu fundet hans afløser, Jakob Svane, som skal være med til at sikre, at Asfaltindustriens Arbejdsgiver- og Brancheforening kan fortsætte sit systematiske og målrettede arbejde med at tale vejenes sag som selvstændig og aktiv forening, siger formand for Asfaltindustrien Claus Terkildsen i en pressemeddelelse.

Han takker samtidig Anders Hundahl for mangeårig indsats med at få synliggjort branchen og vejene.

Afhængige af asfaltindustrien hver dag

Asfaltindustriens nye frontmand kommer med næsten 13 års erfaring som sekretariatschef hos Dansk Industri og Danske Shipping- og Havnevirksomheder i bagagen. 

- Jeg glæder mig til at stå i spidsen for Asfaltindustrien, som er en branche, vi alle er dybt afhængige af hver dag. Jeg har et godt indtryk af foreningen og ser frem til at repræsentere og udvikle den i fællesskab med virksomheder og medarbejdere, siger kommende direktør Jakob Svane.

Pr. 30. april 2024 stopper jeg efter næsten 13 år i Dansk Industri og Danske Shipping- og Havnevirksomheder. Inden da har han været konsulent i Danske Havne og politisk assistent i Europa  Parlamentet. Af uddannelse har Jakob Svane en kandidatgrad i historie og samfundsfag fra Aarhus Universitet. 

Brancheaktører i minus

Asfaltindustrien er branche- og arbejdsgiverforeningen for virksomheder, der fremstiller eller udfører asfaltbelægninger eller beslægtede aktiviteter, og for vores leverandører.

En brancheanalyse af de asfaltentreprenører, som Licitationen publicerede i efteråret, viser, at branchen har været ramt af voldsomme prisstigninger på råvarer og energi. Kombineret med hård konkurrence og overkapacitet har det sat tydelige spor i regnskaberne hos branchens største aktører.

Selvom samtlige asfaltentreprenører øgede omsætningen - i gennemsnit var stigningen på 17 pct. - havde fire ud af de seks aktører underskud på driften i 2022.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157