23948sdkhjf

Tankrederi og råvarevirksomhed er klar med ny Panamax-pool

Tankrederiet Hafnia og råvaregruppen Mercuria sætter til marts en ny tankskibspool i søen med foreløbig ti LR1 produkttankskibe i Panamax-klassen

Produkttankrederiet Hafnia og energi- og råvaregruppen Mercuria, slår kræfterne sammen i et nyt pool-samarbejde med foreløbigt ti Panamax-skibe i LR1-klassen. 

Det oplyser Hafnia i en pressemeddelelse. 

Under navnet "Hafnia Panamax Pool" vil de to rederier fra marts 2024 sammen drive de ti Panamax-tankere med en gennemsnitsalder på 13 år fra deres respektive kontorer i USA, Europa og Fjernøsten. 

- Med det nye initiativ ser vi frem til at udnytte vores kombinerede ekspertise og er sikre på, at kunder og partnere vil se umiddelbare og åbenlyse fordele, siger Søren Skibdal Winther, vice president, commercial, i Hafnia.

Ideen er at give Panamax-klassen en "indsprøjtning" af mere moderne tonnage for at sikre mere sikker og effektiv transport af råolie og andre raffinerede olieprodukter, oplyser Hafnia til mediet Tradewinds.

 Hafnia bidrager med syv skibe og Mercuria med tre skibe, som råvaregruppen har på langtidscharter.  Mercuria råder over otte skibe i klassen og overvejer ifølge mediet at bidrage med yderligere skibe til Panamax-poolen. 

- Som befragtere selv har vi bemærket en mangel på moderne tonnage i dette segment, og vi er glade for at slå os sammen med den førende tanker-ejer og pool-operatør Hafnia i vores bestræbelser på at betjene dette behov, siger Larry Johnson, global head of freight and shipping, i Mercuria.

Hafnia 

  • Produkt- og kemikalietankrederi 
  • Opererer en flåde af 205 tankskibe - heraf 117 egne skibe 
  • Gennemsnitsalderen af flåden er 10 år
  • Hafnia driver syv - snart otte - kommercielle tankskibs-pools og har30 eksterne pool-partnere.
  • Hafnias adm. direktør er Mikael Skov, og en stor del af rederiets ledelse er også dansk. 
  • Hafnias hovedaktionær er det Singapore-baserede BW Gruppe 
  • Hafnia er noteret på fondsbørserne i Oslo og New York

LR1 tankskibe - eller Panamax - er mindre end storebrødrene i LR2 klassen og er ifølge tankskibsmægleren Poten & Partners er LR1 i stigende grad et 'nicheskibssegment'. 

Ifølge Hafnias flådeoversigt ejer eller driver rederiet aktuelt en flåde på 49 LR1 tankskibe til både olie- og -kemikalieprodukter - 10 LR1'er i Panamax-størrelse, som er bygget mellem 2008 og 2017.

Tilbage i januar 2022 købte Hafnia blandt andet 12 LR1-produkttankskibe af konkurrenten Scorpio Tankers, som i den forbindelse helt forlod LR1-segmentet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095