23948sdkhjf

Rapport: Stadig flere søfarende lades i stikken

Organisation kalder det nutidens slaveri

Stadig flere søfarende verden over lades i stikken af deres skibsreder.

Det viser en ny rapport fra International Transport Worker Federation (ITF)

Rapporten måler på antallet af det såkaldte "seafarer abandonments," der ikke har en retvisende, dansk oversættelse, men betyder, at en skibsreder efterlader besætning om bord sted i verden, typisk uden mad, løn eller hjælp til at komme hjem.

Antallet løbet op i 132 i 2023, hvilket er 13 tilfælde mere end i 2023. Det svarer til en stigning på 11 procent, skriver gcaptain.com.

ITF kalder tallene uacceptable.

- Det er konsekvensen af en industri, hvor søfarende kan behandles som en vare, man kan kassere. Søfolk og deres familier betaler den ultimative pris for skibsredernes grådighed og manglende evne til at overholde aftaler, hvilket bliver til et system, der kompromitterer søfarendes velbefindende og basale menneskerettigheder. ITF gør en kæmpe indsats for at gøre de skibsredere ansvarlige, der behandler søfarende som nutidens slaver, siger inspektionskoordinator fra ITF, Steve Trowsdale.

Rapporten viser også 129 tilfælde, hvor søfolk ikke fik deres løn, hvilket svarer til 12,1 millioner dollars. ITF kæmper nu for at få lønnen udbetalt, og har allerede sikret sig, at 10,9 millioner dollars er blevet betalt til søfolk.

I alt 1667 søfarende har rakt ud til ITF, og det er især indiske ansatte, der fylder i statistikken, idet de står for 400 af de rapporterede tilfælde. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093