23948sdkhjf

Mærsk-skibe er igen forsøgt angrebet nær risikofyldt farvand

Ingen er kommet til skade, i forbindelse med at to skibe fra Mærsk er blevet forsøgt angrebet onsdag

Det har tilsyneladende ikke skræmt truslen nær Det Røde Hav væk, at Mærsks skibe har været flankeret af den amerikanske flåde i forbindelse med sejlads i det anspændte farvand.

To skibe fra rederiets datterselskab Maersk Line, Limited er forsøgt angrebet onsdag, da de var på vej hen mod Bab el-Mandeb-strædet, som forbinder Det Røde Hav og Adenbugten.

Det bekræfter rederiet over for mediet ShippingWatch.

- Undervejs rapporterede begge skibe, at de så eksplosioner tæt på, og den amerikanske flådes ledsagere opfangede også flere projektiler, oplyser Mærsk til mediet.

Rederiet tilføjer desuden, at hverken besætning, skibe eller last har lidt skade under de formodede angreb.

Ifølge den amerikanske centralkommando, Centcom, står Houthi-bevægelsen bag angrebene onsdag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er ikke blevet bekræftet af houthierne selv.

Angrebene sker, mens situationen i Det Røde Hav er blevet en hovedpine for verdenshandlen. Ruten gennem farvandet betegnes som en af de travleste skibsruter.

Inden nytår blev skibet "Maersk Hangzhou" angrebet i Det Røde Hav den 30. december.

Her var det nemlig også Houthi-bevægelsen, som stod bag et missilangreb. Medlemmer af bevægelsen forsøgte senere at borde skibet.

Det fik i første omgang Mærsk til at indstille sejladsen i området midlertidigt i 48 timer, men den melding blev ændret til at være på ubestemt tid efter nytår.

Det gjaldt dog ikke skibene fra datterselskabet, som har fået hjælp med at fragte varer af den amerikanske flåde.

Men onsdagens angreb får altså Mærsk til at indstille al sejlads i området på ubestemt tid. Det kommer dermed også til at gælde de skibe, der sejler under amerikansk flag, skriver ShippingWatch.

I øjeblikket sendes Mærsk-skibene på lidt af en omvej. Det samme gælder for mange konkurrenter. Skibene skal nemlig syd om Afrika for at undgå Det Røde Hav.

/ritzau/

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064