23948sdkhjf

IMO-bossens appel: Glem ikke, at uskyldige søfolk holdes som gidsler

Nyudnævnt IMO-generalsekretær bruger sit første IMO-møde til at fastholde verdens opmærksomhed på tilfangetagelsen af hele Galaxy Leader-besætningen

Løslad besætningen nu! 

Den nyudnævnte generalsekretær for FN's internationale søfartsorganisation, Arsenio Dominguez, brugte sit første møde i sin nye egenskab til at udsende en appel om, at besætningen på biltransport-skibet 'Galaxy Leader' bliver løsladt. 

- Det er med den allerstørste bekymring, at jeg fremsiger denne appel. Tingene går fra slemt til værre i Det Røde Hav i øjeblikket. jeg vil gerne udtrykke min stærkeste fordømmelse af alle angreb mod den internationale skibstrafik i området, og jeg opfordrer til en øjeblikkelig løsladelse af besætningen om bord på 'Galaxy Leader', lød det fra generalsekretæren ifølge Tradewinds.

Arsenio Dominguez har i tidligere interviews fremhævet, at sikkerheden for søfarende vil blive en nøgleprioritet i hans fireårige embedsperiode som IMO-generalsekretær. 

Den Iran-støttede Houthi-milits gennemførte et spektakulært angreb på den i 2002 byggede car carrier Galaxy Leader den 19. november og har holdt besætningen som gidsler lige siden. 

Skibet er siden flyttet til en ankerplads ud for Hodeidah, men det er uklart, hvor besætningen opholder sig netop nu 

Den 25 mand store besætning, fra Bulgarien, Mexico, Rumænien, Ukraine og Filippinerne, har været i Houthi-hænder siden da. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078