23948sdkhjf

Bornholmslinjen ånder milepæl i nakken

Med Express 5 i fuld vigør, bør rekorden komme i hus i år, siger direktør

Bornholmslinjen er snublende tæt på en magisk grænse.

I 2023 rejste 1.993.966 passagerer til og fra Bornholm på rederiets tre ruter. Dermed er man blot et mulehår fra at runde to millioner passagerer på én sæson.

- Vi nærmer os ganske snart den magiske grænse på to millioner færgerejsende på Bornholm. Når det bliver muligt helt at udnytte potentialet med Express 5, så er jeg overbevist om, at vi passerer de to millioner rejsende, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Express 5 har været ramt af udfordringer i det forgangne år. 

Færgen blev leveret til Bornholm i april, og i september måtte den en tur på værft på grund af motorproblemer.

Mellem jul og nytår opdagede man en skade på centerboven, og det udløste endnu en tur på værft. Planen var at sætte Express 5 i drift igen 2. januar, men det måtte udsættes til 11. januar.

Nu regner man med en fuldt funktionsdygtig Express 5 i 2024.

Express 5

  • Målt på 1610 passagerer og 451 biler er Express 5 den største katamaranfærge i verden.
  • Hurtigfærgen er bygget i Filippinerne på Austal-værftet i Cebu og blev i april 2023 indsat på ruten mellem Rønne og Ystad.

Kilde: Molslinjen

- Med Express 5 som hovedfærge hele næste år vil der være kapacitet til at udvikle trafikken yderligere. Det bliver spændende at se, om det bliver i 2024, vi når de to millioner rejsende, siger Jesper Skovgaard.

Tallet for 2023 markerer desuden et rekord høj antal gæster. Man slår også rekorden fra 2022, hvor tallet lå godt 46.000 passagerer under 2023-tallet.

Fragten halter efter

Til gengæld kan antallet af lastvogne ikke holde niveauet.

Lige godt 2000 lastbiler færre var med turen over Østersøen sammenlignet med 2022. Bornholmstrafikken begrunder det selv kort med, at det handler om verdensøkonomien og mindre mængder af transporteret gods.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.516