23948sdkhjf

Orskov holder skindet på næsen efter dok-påsejling

Værftet forventer at holde sig skadesfri i reparationen af påsejlet flydedok

Orskov Yards flydedok, Dok 5, kommer først i drift i løbet af foråret.

Sådan lyder det fra værftet, der i forbindelse med det netop offentliggjorte regnskab gør status over de skader, som flydedokken pådrog sig i oktober sidste år.

En storm ramte Danmark 20 oktober, og det betød blandt andet, at Dok 5, blev påsejlet af skibet 'Zafira Producer', der lå til ophug hos M.A.R.S Europe i Frederikshavn.

- Påsejlingen medførte betydelige skader på Dok 5, hvorfor det forventes at Dok 5 vil være ude af drift til slutningen af april 2024, lyder det fra værftet i en pressemeddelelse.

Nu er alt det formelle på plads, og det ser ud til, at reparationerne ikke kommer får økonomisk betydning for Orskov Yard.

- Værftet er forsikret mht. reparationsomkostninger og driftstab, hvorfor skaden ikke forventes at få væsentlig indflydelse på resultatet for det igangværende regnskabsår 2023/24, står der yderligere i meldingen fra værftet. 

'Zafira Producer' blev ugen efter stormen sænket under kontrollerede forhold, så den ikke ville gøre mere skade i Frederikshavn Havn. Læs hele historien her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062