23948sdkhjf

Scandlines vælger ladesystem til tysk havn

Færgehavnen i Puttgarden får norsk leverandør af ladesystem til kommende elfærge

Den norske maritime systemintegrator, NES, skal levere ladesystemet i Puttgarden til Scandlines' kommende elfærge. 

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse. 

Nordmændene har specialiseret sig i energiløsninger og intelligente kontrolsystemer, og nu skal de altså forbinde ladesystemet i Puttgarden og forbinde udstyret til elnettet, som den regionale netoperatør, Schleswig-Holstein Netz driver. 

NES kommer også til at levere yderligere udstyr til færgen.

Scandlines' nye zero direct emissions-færge, Futura, som er ved at blive bygget i Tyrkiet, indsættes i 2024 på ruten Rødby-Puttgarden. Allerede i april 2022 underskrev Scandlines en kontrakt om at levere landstrømsløsningen i Rødby. 

Nu skal NES også levere ladeløsningen til den tyske side af færgeforbindelsen. Det innovative ladesystem kommer til at levere strøm både til den nye zero direct emissions fragtfærge Futura og til hybridfærgerne på ruten, der fra 2025 kommer til at sejle mindst 80 procent emissionsfrit.

De nødvendige komponenter på land omfatter en 30 MVA nettransformer, mellem- og lavspændingstransformere og koblingsudstyr samt et kontrol- og dataindsamlingssystem. Tilsammen sikrer disse komponenter en effektiv og pålidelig drift af både ladesystem og skib.

Jan Klokk, salgsdirektør hos NES, udtaler i pressemeddelelsen: 

- Med en batteripakke på ti megawatt-timer, svarende til den samlede kapacitet af omkring 150 elbiler, vil færgens batterikapacitet være blandt verdens største på et skib. 

Jan Klokk fortsætter: 

- Hurtig opladning er afgørende for færgen, mens den losser og laster biler – det vil tage omkring 12 minutter. Forestil dig at oplade 150 elbiler med én oplader på kun 12 minutter. Hurtig opladning af en bil er én ting, men at håndtere denne mængde energi er en helt anden sag, siger Jan Klokk.

NES, et datterselskab af HAV Group, der er noteret på Euronext Growth i Oslo, vil bruge sine tre norske faciliteter i Bergen, Egersund og Ålesund til at udvikle, samle og teste det landbaserede energisystem. 

NES ønsker ikke at oplyse værdien af kontrakten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125