23948sdkhjf

Skal designe patruljeskibe til Europas østlige flanke

Den danske skibsdesigner OSK Design skal være med til at designe kommende patruljefartøjer for Litauen. Det sker som del af et konsortium med det selskab litauiske Western Baltic Engineering, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

For et års tid siden gik den litauiske flåde sammen med landets maritime erhvervsliv om at banke et design på benene for nye flådefartøjer. Det er dette igangværende arbejde, OSK nu er blevet en del af i konsortiet. 

Som det ofte er tilfældet i forsvarsprojekter, er det sparsomt med yderligere oplysninger. Men OSK skal med Western Baltic Engineering levere ”skræddersyede løsninger” og give et ”markant løft” til det allerede igangværende projekt, lyder det. OSK har desuden offentliggjort en rendering af, hvordan designet af de kommende patruljefartøjer skal tage sig ud.

Det litauiske samarbejde med Western Baltic Engineering skal ifølge OSK kunne udbredes til andre projekter og ikke kun i Litauen, men også Estland og Letland.

- Vi er stolte af at tilbyde vores ekspertise og ressourcer til Litauen, Estland og Letland. Vi tror på, at vores multifunktionelle skibes design og muligheder vil opfylde deres maritime behov nu og i fremtiden, lyder det i fælles skriftlig udtaltelse fra Marius Arkušauskas, direktør for Western Baltic Engineering og Jacob Thygesen, administrerende direktør for OSK Design.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109