23948sdkhjf

Gældsplaget havn beder om nyt millionlån

Denne gang ønsker havnen blandt andet penge til at købe bygninger på havnen, der ejes af havnens datterselskab

Frederikshavn Havn beder nu endnu engang Frederikshavn Kommune om en lånegaranti på et større millionbeløb.

Onsdag skal Frederikshavn Kommune derfor tage stilling til to sager, der drejer sig om to ansøgninger, hvor Frederikshavn Havn beder kommunen stille garanti for lån på samlet 70 millioner kroner.

Det skriver TV2 Nord, der har fået indblik i de to sager, som ellers behandles som lukkede punkter.

Ifølge mediet beder Frederikshavn Havn i den ene ansøgning kommunen om lov til at udnytte en ledig låneramme for 2023, og i den anden ansøgning afslører teksten i dagsordenen, at havnen ønsker at lave et internt køb.

Bad om 52,5 millioner

Det er ikke mere end få uger siden, at den gældsplagede havn fik en hjælpende hånd fra kommunen i form af en lånegaranti på 52,5 millioner kroner.

Millionlånet skulle bruges til at færdiggøre byggeriet af en meget omdiskuteret bunkerterminal.

Ifølge borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen (S) var det tvingende nødvendigt at give garantien:

- Der er ingen tvivl om, at det her med olieterminalen har været en klods om benet på havnen. Sagen har kostet meget mere end forventet - og det har taget meget længere end forventet. Og det har betydet, at havnen ikke har haft mulighed for at tjene de penge på bunkeranlægget, som man ellers ville have gjort - og det er gået hårdt ud over havnens likviditet, sagde hun til Nordjyske.

Havnen har en gæld på 1,5 mia. kr.

Vil købe silohaller

Denne gang ønsker havnen penge til at købe bygninger på havnen, der ejes af havnens datterselskab FH Silo Aps. Hvis det skal blive en realitet, kræver det dog en kommunal lånegaranti på 55 millioner kroner. Borgmester Birgit S. Hansen bekræfter overfor TV2Nord, at der er søgt om garanti for låneoptagelse.

Ifølge Nordjyskes oplysninger er ansøgningen om lånegaranti på dagsordenen ved onsdagens møde i Frederikshavn Kommunes økonomiudvalg under overskriften "Frederikshavn Havn søger om internt køb af silohallerne".

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095