23948sdkhjf

Bekymring i byråd: Kæmpeaftale hænger på Brøndby-selskab med negativ egenkapital

Det er tredje gang, at kommunen giver lånegaranti for nye millioner til olietankanlæg på havnen

Et olietankanlæg på Frederikshavn Havn kan blive en dyr affære for Frederikshavn Kommune.

Anlægget er tre år forsinket, og er i følge en låneoversigt, som TV2 Nord er kommet i besiddelse af, blevet dobbelt så dyrt som de 225 millioner kroner, som oprindeligt var sat af til projektet.

Nu har kommunens politikere netop stemt en lånegaranti for havnen igennem på 52 millioner kroner, så anlægget kan blive færdigt og komme i drift. Det er tredje gang på to år, at kommunen giver garanti for nye millioner til projektet.

Det (selskabet, red) er stiftet udelukkende for at lave den aftale med Frederikshavn Havn, så der er ingen penge bagved Jens Borup, Venstre, Frederikshavn Kommune

Men lånegarantien møder kritik fra kommunalpolitikeren Jens Borup fra Venstre, som stemte i mod forslaget.

Han mener, at man som kommune snart må smække kassen i.

En af hans kritikpunkter går på, at anlægget ikke drives af selve Stena Oil, men af et datterselskab indregistreret i Brøndby. 

- Der er en negativ egenkapital på 570.000 kroner i det selskab, og man har ikke ville betale op, så der er en positiv egenkapital. Det er stiftet udelukkende for at lave den aftale med Frederikshavn Havn, så der er ingen penge bagved, siger Jens Borup til TV2 Nord.

Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen vil nu undersøge, om det er Stena Oil eller et datterselskab, der har indgået kontrakten med havnen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078