23948sdkhjf

Nedslidte Thetis-skibe lever ikke op til mindstekrav

De over 30 år gamle inspektionsskibe opfylder ikke basale Nato-krav, skriver DR

Danmarks inspektionsskibe i Thetis-klassen, som skal bidrage til Natos fælles forsvar, lever slet ikke op til forsvarsalliancens mindstekrav. Det er partier på Christiansborg ellers blevet oplyst om, skriver dr.dk.

Over for mediet retter flere nuværende og forhenværende højtstående officerer kritik af skibenes stand. 

- Jeg har utrolig svært ved at se, at Thetis-klassen kan leve op til Nato-kravene til et egentligt krigsskib, siger Nils Wang, forhenværende kontreadmiral og chef for Søværnet fra 2005-10, til DR.

Dels er skibene, som har mere end 30 år på bagen, slidte - dels er sensorer og våbensystemer undervejs blevet sparet væk.

Har kun en kanon

Inspektionsskibene skal leve op til klassen 'Naval Warship Limited', som indebærer 13 mindstekrav. Men ifølge flere af DR’s kilder opfylder inspektionsskibene kun seks af dem fuldt ud.

Omvendt er skibene blandt andet ikke er i stand til at opdage eller forsvare sig mod torpedoer, ligesom de med kun en kanon er dårligt rustede mod trusler og mål i luften, lyder det.

Danmarks fire Thetis-skibe i tjeneste tæller ’Thetis’, ’Triton’, ’Vædderen’ og ’Hvidbjørn’. Thetis er i år blevet dedikeret som skoleskib til uddannelse af værnepligtige og officerskadetter.

Skibene er konstrueret til at patruljere i Nordatlanten under krævende vejrforhold, og er for eksempel i stand til at bryde op til en meter tyk is.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094