23948sdkhjf

Arbejdsretten frikender Danske Rederier

Danske Rederier slipper for at betale bod til Lederne Søfart

Danske Rederier er onsdag blevet frifundet i Arbejdsretten for overenskomstbrud.

Sagen er anlagt af Lederne Søfart, men retten finder, at Danske Rederier skal frifindes i to påstande, og at den tredje påstand skal afvises. 

Det fremgår af dommen.

Det vækker selvsagt tilfredshed hos Danske Rederier.

- Vi er glade for, at Arbejdsretten er enige i, at der ikke har været tale om overenskomst­brud, og at Lederne Søfart ikke har haft ret i deres til tider ret kulørte påstande, siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

Baggrund

Lederne Søfart anlagde sagen mod Danske Rederier ved Arbejdsretten i marts 2023, da de mente, at det var brud på overenskomsten, da Danske Rederier lagde sine to ar­bejds­gi­ver­for­e­nin­ger sammen. 

Det er den sag, der nu er afsluttet med dagens dom fra arbejdsretten. Danske Rederier fik desuden medhold i opfattelsen af, at foreningen er frigjort af overenskomsten med Lederne Søfart efter fusionen.

- Hele forløbet bekræfter os i, at vi har valgt de rette overenskomst­par­ter, og vi ser frem til at fortsætte vores tætte samarbejde med Metal Maritime,” siger Anne W. Trolle.

I sagsom­kost­nin­ger skal Lederne Søfart inden 14 dage efter afsigelsen af denne dom betale 5.000 kr. til Arbejdsretten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094