23948sdkhjf

Tilfreds skoleskibsdirektør: - Men der er to dråber malurt i bægeret

Finansloven har bevilliget millioner til skoleskibet, der kan tage et år mere med to togter. Men der er ikke ubetinget jubel på skoleskibet

Skoleskibet har fået ni millioner kroner på finansloven, og kan se ind i 2024, hvor der er råd til to togter.

Det vækker naturligvis glæde hos stiftelsen bag Georg Stage, der driver skibet.

-Vi er både glade og lettede. Det er en enormt god nyhed, at vi kan uddanne flere unge mennesker til Det Blå Danmark og den grønne omstilling. Der er masser af elever, som ønsker uddannelsen og masser af arbejde til dem, når de er færdige. Vi løfter unge fra at være uden for arbejdsmarkedet til at være inde på arbejdsmarkedet – og det er dejligt, at der er bred opbakning fra det politiske Danmark til det arbejde lyder det i en pressemeddelelse, underskrevet af Asser Amdisen, direktør for Georg Stage.

Der er dog to dråber malurt i bægeret, siger han.

Den ene er, at skoleskibet 'Danmark' ikke har fået en særbevilling, der i de foregående år har gjort det muligt at gennemføre skibets togter.

- Det er en skam for i øjeblikket er skoleskibene den nemmeste måde at rekruttere arbejdskraft til den grønne omstilling. Vi håber, at det i fremtiden gøres muligt at bruge begge skibe optimalt og vil opfordre Regering og Folketing til at hjælpe med det, lyder det.

Amdissens anden anke er, at bevilliget igen er givet på den korte bane.

- Bevillingen rækker kun til et år mere. Der er intet som tyder på, at behovet for arbejdskraft forsvinder i løbet af næste år. Der er heller ikke noget, som tyder på, at der kommer færre ansøgere i løbet af det næste år. Det vil derfor være smartere at lave en permanent bevilling, som kunne reguleres, hvis forholdene forandrer sig, siger han. 

Nu er direktøren trukket i arbejdstøjet, så pengestrømmen til Georg Stage kan blive af længere karakter.

- Vi glæder os over, at vi nu får mulighed for at sejle to togter i 2024. Nu vil vi omgående tage kontakt til vore forbindelser i det politiske med henblik på at sikre en permanent bevilling fra 2025 og forudsigelige, sikre arbejdsvilkår for skoleskibene i Danmark, siger Asser Amdissen.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141