23948sdkhjf

Teknologikæmpe snupper luns af Frugal Technologies

Den amerikanske teknologigigant Emerson har foretaget en "strategisk investering" på 35 pct. af den maritime teknologivirksomhed Frugal Technologies med base i Aalborg

Den amerikanske teknologi-gigant Emerson har foretaget en "strategisk investering" i den danske maritime teknologivirksomhed, Frugal Technologies. 

Det oplyser virksomhederne tirsdag. 

Medstifter og adm. direktør i Frugal, Peter Rytter Hauschildt, oplyser til Søfart, at Emerson sætter sig på en 35 procents ejerandel af Frugal Technologies, og at transaktionen formelt sker pr. 1. december. 

Med Emersons investering, får Frugal Technologies stærke internationale kræfter til at sætte yderligere fart i den danske teknologivirksomheds kommercielle udvikling, siger Frugals direktør: 

- Emerson giver os et kæmpe boost, fordi de kommer ind med en stor organisation, der kan hjælpe os med salg, installation og service over hele verden, siger Peter Rytter Hauschildt.

Med et kontrolsystem baseret på kunstig intelligens har Aalborg-virksomheden Frugal Technologies hjulpet rederier som Uni-Tankers, Christiania Shipping og Royal Arctic Line til at spare tonsvis af brændstof. 

De fleste skibe opnår typisk en besparelse på omkring 15 pct. ved at installere systemet, der går under navnet Frugal Propulsion.

To pladser i bestyrelsen

Frugals adm. direktør Peter Rytter Hauschildt oplyser til Søfart, at Emersons ejerandel på 35 pct. af Frugal indebærer, at Emerson får to pladser ud af fem i Frugals bestyrelse. 

- Vi ser det her som en kæmpe mulighed for at løfte vores strategiske salg og service, og vi beholder magten over vores virksomhed i og med, at Emerson får to af fem pladser i vores bestyrelse, siger Peter Rytter Hauschildt.  

Emerson er et multinationalt selskab med knap 84.000 medarbejdere, 200 produktionssteder og hovedkvarter i Ferguson, Missouri. Selskabet har mere end 60 års erfaring fra marineindustrien med levering af teknologier og tjenester til at optimere drift, sikkerhed og effektivitet på skibe. 

Emersons koncernchef Jon Stokes siger i en pressemeddelelse, at Frugal Technologies løsninger matcher Emersons ekspertise indenfor løsninger til brændstofoptimering af skibe: 

- Frugal Technologies' mission stemmer godt overens med vores engagement i at drive innovation, der støtter vores maritime kunder i deres bæredygtighedsrejse. Frugals og vores egne teknologier lagt sammen udgør en enestående portefølje af løsninger til brændstofoptimering i skibe, siger Jon Stokes. 

Frugals cloudbaserede optimeringssoftware til fremdrift anvender AI-teknologi til at indsamle data relateret til dynamiske forhold som vejr, last og fremdrift og udvikler optimale motormodeller for skibe.

- Vores teknologi til brændstofoptimering supplerer Emersons ekspertise inden for marine og automationsportefølje, og sammen er vi godt positioneret til at hjælpe den martime industri til at håndtere deres brændstofomkostninger og leve op til skibsfartens bæredygtighedsmål, siger Peter Rytter Hauschildt, Frugal Technologies. 

IMO ønsker klimaneutral skibsfart 

Gennemsnitligt udgør brændstofforbrug cirka 60 pct. af driftsomkostningerne på tværs af skibstyper. 

I 2018 vedtog IMO's Marine Environment Protection Committee (MEPC) en strategi for at reducere skibsfartens drivhusgasudledninger. Strategien skal reducere skibsfartens CO2-intensitet med 40 pct. i 2030 og 70 pct. i 2050 i forhold til 2008-niveauet.

I 2022 vedtog IMO endnu en resolution, der opfordrer industrien til at sikre en fuld de-karbonisering af skibsfarten i 2050. Resolutionen er ikke bindende, men er et vigtigt skridt i retning af at nå målet om 100 pct. reduktion af skibsfartens drivhusgasudledninger.

- Vores løsning til fremdrift håndterer to kritiske udfordringer på markedet: At optimere energiforbruget for at reducere brændstofomkostninger og hjælpe skibsredere med at overholde strengere reduktionsmål for emissioner, siger Peter Rytter Hauschildt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096