23948sdkhjf

Rederi afslører største tab i containerfragtens nedtur

Kvartalsregnskaber på stribe viser, at det igen er brutale tider for containerfragt. Èt rederi er endt dybere end resten

Israelske Zim har registreret de dårligste tal i den deroute, som har ramt containerbranchen i år.

Containerrederiet fremviser i sit netop udgivne kvartalsregnskab et massivt tab i tredje kvartal på 2,27 mia. dollars. Forventningen for hele året er også under nul, med en negativ driftsindtjening på mellem 400 og 600 mio. dollars. Altså et tab på op mod 4 mia. kr.

ZIM, der er verdens tiende største rederi, havde allerede noteret negativt driftsresultat i både første og andet kvartal.

Regnskabet er seneste i den række af dårlige regneark, branchen har sendt ud i de foregående uger.

Blandt andre HMM, Yang Ming, Evergreen, CMA CGM og danske A.P. Møller Mærsk har noteret massive tilbagefald i tredje kvartal i forhold til rekordtallene i 2022.

Alt sammen tegn på, at containermarkedet igen er sunket til luftlag, hvor der skal kæmpes hårdt om få procents overskud, og hvor røde tal ikke er et særsyn. 

Sætter lid til polstring 

A.P. Møller Mærsk fik for eksempel i tredje kvartal skåret 94 pct. af driftsindtjeningen og endte i et (ganske vist lille) ebit-minus i oceanfragt. Mærsk præsterede dog en samlet positiv driftsindtjening, holdt oppe af sin terminal- og logistikforretning.

Flere af branchens topchefer har advaret om, at 2024 bliver mindst lige så udfordrende. Ikke mindst som følge af de mange nye skibe, bestilt da overskuddene eksploderede i 2021 og 2022, som slutter sig til flåderne nu og de kommende år. Det nærer frygt for, at raterne falder yderligere - og at branchen risikerer at ende i  en priskrig.

Hos ZIM sætter man nu sin lid til, at polstringen fra coronaårene er tyk nok.

- Vi tror på, at vores rigelige samlede likviditet på cirka 3,1 mia. dollars ved udgangen af ​​kvartalet vil gøre det muligt for Zim at bevare et langsigtet overblik, mens vi modstår en langvarig markedssvaghed, har ZIMs adm. diretktør Eli Glickmantil udtalt til Tradewinds.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08