23948sdkhjf

Topchef sælger helt ud

Udsalg af den fulde aktiepost på over en halv million Torm-aktier sikrer topchef Jacob Meldgaard en indtægt på 110 mio. kr. 

En uge efter, at Torms adm. direktør, Jacob Meldgaard, præsenterede Q3 regnskab, sælger han selv nu ud af sin aktiebeholdning. 

Og med sælger ud skal forstås helt ud. Over for Børsen bekræfter Torm, at salget omfatter hele Jacob Meldgaards aktiepost i Torm. på 510.610 styk til en samlet værdi af 110 mio. kr.

Til Søfart bekræfter Torms kommunikationschef, Joakim Vasehus Nørholm, at handlen er udtryk for, at topchefen ”casher ind” nu.

Kommunikationschefen understreger, at Jacob Meldgaard fortsat "har hånden på kogepladen" i kraft af de såkaldte RSU’er, som er en del af topchefens aflønning. 

Aktier for cirka 200 millioner

Konkret har Jacob Meldgaard optioner på 810.401 aktier - hvoraf cirka 300.000 er aktier, som topchefen tildeles og resten er optioner på aktier, som han har mulighed for at købe på bestemte tidspunkter til bestemte kurser. 

Jacob Meldgaard har med andre ord ”en stærk interesse i at sikre, at Torm fortsat leverer de resultater, som virksomheden har gjort i årevis, som kommunikationschef Joakim Vasehus Nørholm siger det. 

RSU står for restricted stock units, på dansk betingede aktieandele og er en aflønningsform, der er særligt brugt i USA og i amerikansk ejede virksomheder.  

Formildende omstændigheder

Og Torms storaktionær, Oaktree Capitals, er netop amerikansk. Kapitalfonden sad i juli 2023 på 65 pct. af Torms samlede aktiekapital.

Ifølge Jens Løgstrup, som er privat aktieinvestor med en pæn aktiepost i Torm, er netop det er en "formidlende omstændighed". 

- Set fra et investorperspektiv er det da altid rarest, hvis en direktør beholder sine aktier, men her er der jo ikke tale om aktier, som Jacob Meldgaard har fået som led i sin aflønning og ikke aktier, som han har købt og nu afhænder, siger Jens Løgstrup til Søfart. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094