23948sdkhjf

Hævet kajkant kom for sent for Assens Skibsværft

Kajkanten skulle været hævet i løbet af 2023 for at sikre blandt andet Assens Skibsværft mod stormflod

En hævet kajkant kunne måske have skånet Assens Skibsværft for de stormflodsskader, som virksomheden blev ramt af under stormen den 20. oktober.

Der er for længe siden bevilliget tre millioner kroner til at hæve kajkanten mod værftet fra 1 til 1,8 meter for at sikre området mod vandmasser, og planen var også at gå i gang med at hæve kajen og det bagvedliggende område i år.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Men projektet er blevet forsinket, fordi et sådant arbejde er sværere end som så.

- Man skal tage højde for, hvad det betyder for højvandssikringen af resten af området. Det har vi et ingeniørfirma til at regne på, forklarer Ole Knudsen til Fyens Stiftstidende

Havnechefen håber, at projektet bliver til virkelighed i det nye år.

Udover at hæve kajkanten er der lagt op til, at man samtidig sikrer nye bygninger i området - eksempelvis det kommende kyst- og lystfiskercenter - mod en vandstandsstigning på op mod 2,5 meter over daglig vande.

Watertube bristede

Det gik hårdt ud over Assens Skibsværft, da en storm ramte landet i oktober

Kort før midnat fredag den 20. oktober begyndte vandet at fosse ind hos Assens Skibsværft.

En watertube var ellers opsat omkring værftet af Beredskabsstyrelsen for at holde det stigende vand ude, men den bristede, og så var der ikke noget at gøre.

Der var cirka 10 personer på værftet, da vandet trængte ind, og de forsamlede sig hurtigt i maskinværkstedet. Der skete derfor ingen personskade.

Selvom medarbejderne på Assens Skibsværft havde forberedt sig i flere dage med at sikre udstyr, skete der en del materiel skade. Ejer og direktør Erling Pedersen anslår, at det kommer til at koste ”flere millioner kroner”

Blandt andet skal isoleringen skiftes i et område af hallerne, mens der er opstillet en midlertidig pavillon til personalet, fordi kantine- og kontorbygningen blev oversvømmet af kloakvand.

Værftet venter stadig på besøg fra taksator, skriver Fyens Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172