23948sdkhjf

Dansk fregat hives hjem fra Middelhavet efter få uger

'Niels Juel' har været klar til at evakuere i forbindelse med uro i Mellemøsten. Den er nu taget hjem

Den danske fregat 'Niels Juel' er sejlet hjem efter få uger i Middelhavet, hvor den har stået klar til at evakuere i forbindelse med situationen i Israel og Det Palæstinensiske Selvstyre.

Det oplyser forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i en orientering til Folketingets Forsvarsudvalg, der skriver, at det sker ud fra "en samlet betragtning" uden at uddybe yderligere.

Fregatten har været i Middelhavet siden 24. oktober.

- Der pågår fortsat en tæt myndighedsfælles koordination om det eventuelle evakueringsbehov fra området, hvor fokus er på alternative evakueringsmuligheder, skriver Troels Lund Poulsen i orienteringen.

Få uger siden

Forsvaret oplyste 24. oktober, at 'Niels Juel' var på plads i Middelhavet. Her lød det, at opgaven var at "forsikre Natos allierede og afskrække potentielle modstandere mod enhver aggression".

- Samtidig er 'Niels Juel' forberedt på at blive indsat med kort varsel, såfremt situationen i Mellemøsten udvikler sig, og der bliver behov for yderligere evakueringsindsats, hed det i en pressemeddelelse.

Forinden havde Troels Lund Poulsen også udtalt sig om flytningen af fregatten.

- Sikkerhedssituationen i Mellemøsten er lige nu uforudsigelig. Derfor har regeringen besluttet at flytte fregatten 'Niels Juel' til det østlige Middelhav.

- Hvis situationen i Mellemøsten udvikler sig, og der bliver behov for yderligere evakueringsindsats, kommer vi nu tættere på og kan reagere med kortere aftræk.

'Niels Juel' er en luftforsvarsfregat af Iver Huitfeldt-klassen, som Danmark har tre af.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Troels Lund Poulsen om overvejelserne bag hjemtagningen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11