23948sdkhjf

Signal om ren havn er vigtigt

NBC Marines Collec’Thor er en affalds- og olieopsamler til havne, som kan opsættes de steder, hvor affaldet samler sig, og firmaet har også en drone med stor kapacitet, som kan bevæge sig rundt i havnen og opsamle affald og oliefilm i overfladen.

De fleste havne kender til udfordringerne med affald, der flyder rundt i vandet og ofte samler sig i hjørner eller andre steder. Med den nye Collec’Thor og droner tilbyder NBC Marine en effektiv løsning, som også har en klar signalværdi for havnene om, at man tager ansvaret for en ren havn alvorligt, siger Claus Andreasen, direktør hos NBC Marine: ”Ideen er let at kunne opsamle affald og oliefilm, og de hidtidige kendte systemer er med en flydende enhed og væsentligt mindre kapacitet, hvilket kræver en del mere drift i det daglige. Med den nye Collec’Thor, som er fransk produceret, får man en enhed, som kan sættes på en flydebro eller på en fast kaj i det hjørne, hvor affaldet samler sig eller andre relevante steder. Kapaciteten er på 320 liter, og tømningen klares meget let, ved at opsamlingstanken køres op på land eller på flydebroen og tømmes direkte ned i f.eks. en trillebør - altså en hurtigt og enkel proces i rigtige arbejdsstillinger.”

”Med den nye Collec’Thor, som er fransk produceret, får man en enhed, som kan sættes på en flydebro eller på en fast kaj i det hjørne, hvor affaldet samler sig eller andre relevante steder"
Claus Andreasen, direktør hos NBC Marine.

Drone med stor kapacitet og mange muligheder
En anden fordel ved Collec’Thor er ifølge Claus Andreasen, at systemet er synligt, hvilket er godt i forhold til den vigtige signalværdi, der er. En anden eller supplerende mulighed er dronen, som også kan anvendes og bevæge sig rundt i havnen efter et forprogrammeret mønster eller via fjernstyring. ”Kapaciteten er på 160 liter, og dronen har sensorer, der både sikrer afstand til sejlende både og kan benyttes til måling af vandtemperatur, bakterietal, vanddybder og meget mere. Data uploades til et onlinesystem. I dag er det afgørende at have styr på miljøet, og mange steder øger det også mulighederne for støtte og sponsorater m.m., som gør det muligt at investere i udstyret. I større havne kan man installere flere units i forhold til havnens størrrelse" siger han.

NBC MARINE

NBC Marine har sit udspring i marinebranchen og leverer blandt andet årligt mere end fire kilometer bro - herunder komplette havneanlæg til danske og udenlandske kunder.

I 2022 og 2023 blev NBC Marine hædret med prisen ’Succesvirksomhed’ af BDO og SparNord. En pris som gives til de virksomheder, der lykkes bedst med at skabe vækst og arbejdspladser

Læs mere på www.nbcmarine.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078