23948sdkhjf

Jens Bjørn: “Det bliver svært at forlade DSV”

Det bliver bestemt ikke nemt for mig at forlade en virksomhed, der har haft en betydelig indvirkning på mit liv i mere end tre årtier, skriver den afgående topchef

Det er næppe gået mange næser forbi, at Jens Bjørn Andersen næste år vil overlade posten som administrerende direktør i DSV til virksomhedens nuværende vicedirektør Jens Lund.

Nu tager hovedpersonen i historien selv bladet for munden, og åbner op om sine egne tanker om direktørskiftet i et LinkedIN-opslag.

- Det bliver bestemt ikke nemt for mig at forlade en virksomhed, der har haft en betydelig indvirkning på mit liv i mere end tre årtier. Men jeg respekterer bestyrelsens beslutning om at gennemføre efterfølgningsplanen og annoncere Jens Lund som næste koncernchef, skriver Jens Bjørn Andersen på LinkedIN.

Han påpeger samtidig, at han er stolt over sine resultater som chef for virksomheden.

- Gennem komplekse opkøb, store integrationer og udfordrende markeder har vi formået at støtte vores kunder, skabe værdi for vores aktionærer og ikke mindst bringe bæredygtighed højere op på dagsordenen i en branche, der er helt central for den globale grønne omstilling, skriver han.

KORT OM: Jens Bjørn Andersen

1988 – Jens Bjørn Andersen starter som elev i Samson Transport Co. A/S. Han varetager forskellige stillinger frem til 1992, hvor han bliver afdelingschef for Road-divisionen.

1995 – projektchef I ledelsesgruppen I Samson Transport.

1997 - Branch Manager, Samson Transport Norge AS. Da DSV overtager Samson Transport Co. A/S senere samme år, bliver Jens Bjørn Andersen udnævnt til CEO af DSVs og Samson Transports aktiviteter i Norge.

2001 - CEO i Tollpost Globe AS I Oslo. (DSV overtog 50 procent af aktierne i Tollpost Globe i 2001)

2003 - CEO i DFDS Transport Ltd./DSV Road Ltd. i England.

2007 - CEO i DSV Road Holding A/S.

2008 - Group CEO i DSV.

Transportmagasinet

“Jeg vil savne dig”

Jens Bjørn Andersen bruger også lejligheden til at fastslå, at han stoler fuldt og fast på, at hans efterfølger er den rette mand til opgaven.

- Jeg er overbevist om, at Jens besidder de nødvendige kvalifikationer til at lede DSV ind i fremtiden, skriver han.

I kommentarsportet til LinkedIN-opslaget kommenterer mere end 100 mennesker, med personlige hilsner og ros til den fremtrædende erhvervsmand. Også den fremtidige DSV-chef Jens Lund valgte at levere et par linjer.

- Din ledelse og dedikation har været afgørende for at forme virksomhedens succes. Det er tydeligt, at du har ført DSV igennem udfordrende tider, samtidig med at du har støttet bæredygtighed i en afgørende branche. Jeg ser frem til at overtage, men vil helt sikkert savne dig som en sparringspartner, skriver Jens Lund.

Jens Lund overtager først posten fra Jens Bjørn Andersen til september 2024. Dermed er der altså tale om en forholdsvis lang overdragelsesperiode.

I DSV siden april 2002

CV: Jens H. Lund var CFO i DSV A/S fra april 2002 indtil november 2022, hvor han blev COO og vice CEO i DSV.

Jens H. Lund kom til DSV A/S fra en stilling i Carnegie, hvor han arbejdede med corporate finance i godt to år. Der forinden var han ansat i Danske Bank, hvor han også arbejdede med corporate finance.

DSV’s kommende topchef var i perioden 1989 til 1998 ansat som revisor i Deloitte.

Jens H. Lund har en mastergrad i økonomi fra CBS.

LinkedIn

DSV-bossen skabte en af verdens største transportvirksomheder

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125