23948sdkhjf

Mærsk vil sende Musk-internet ud i kahytterne

Lige nu har 30 af Mærsks skibe en Starlink-opkobling. Det udbredes nu til hele den selvejede flåde af 330 skibe

A.P. Møller-Mærsk A/S har indgået aftale med Elon Musks Space X om at udstyre sine hundredvis af containerskibe med en opkobling til selskabets Starlink-internet. Det oplyser Mærsk i en pressemeddelelse.

30 fartøjer har allerede fået installeret Starlink-systemer som led i et pilotprojekt. Men nu skal det rulles ud til alle de 330 containerskibe i flåden, Mærsk selv ejer.

Mangel på internetadgang til søs har længe været et hedt emne i skibsfarten. Ikke mindst under coronapandemien blev det påpeget som et reelt problem på grund af den isolation, den manglende kontakt til omverden skabte.

Ifølge Mærsk skal internetopkoblingerne dog ikke kun benyttes til fritid:

- Højhastighedsforbindelsen vil gøre det muligt for vores søgående kolleger at forblive forbundet med deres kære, mens de er på havet. Det vil også fremme udvidelsen af ​​cloud-løsninger, hvilket gør os stand til at digitalisere vores skibsoperationer, siger Leonardo Sonzio, chef for flådestyring og teknologi hos A.P. Møller - Mærsk i en pressemeddelelse.

Starlink er et netværk af over 5.000 små satellitter, opsendt af firmaet Space X, der er ejet af den amerikanske milliardær Elon Musk. Netværket giver mulighed for, at man med særligt modtageudstyr kan etablere en internetopkobling.

Meddelelsen om Mærsks samarbejde med Musk kommer få uger efter, at et andet containerrederi, Hapag Lloyd, har offentliggjort lignende planer.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112