23948sdkhjf

Karstensens Skibsværft skal bygge skotsk kleppert

Værftet lander nyt trawlerbyggeri af de større. Skibet skal leveres i 2026.

Endnu et nybyggeri skæpper i ordrebogen hos Karstensen Skibsværft.

Skagen-værftet har netop fået til at opgave at bygge en ny, stor pelagisk trawler for det skotske fiskeriselskab Klondyke Fishing Company, oplyser Karstensens Skibsværft i et Facebook-opslag.

Med en længde på 75,8 meter bliver skibet til den større side. Værftet har dog tidligere sendt trawlere på vandet på op mod 90 meter, og reklamerer med at kunne tilbyde nybyggerier på op til 135 meter.

Ligesom tidligere nybyggerier fra værftet er der tale om et trawlerdesign, udviklet af Karstensen Gruppen selv. Ifølge selskabet optimeret for blandt andet fangstkvalitet, komfort og sikkerhed.

'Chris Andra' ikke helt tilfældigt

Skibet bliver efter planen leveret i 2026 og skal efter leveringen sejle fra havnen i Fraserburgh i Skotland. Det skal navngives 'Chris Andra', og det er ikke helt tilfældigt.

Klondyke Fishing Company, som ejes og ledes af tredjegeneration af Tait-familien fra Fraserburgh, opererede 1975 også et 'Chris Andra', det dengang største pelagiske fartøj i Storbritannien.

De fleste af hovedleverandører er nogle, som værftet tidligere har benyttet. Såsom Bergen Engines til motoren og Karmøy Winch til maskineri på dækket.

Karstensen Skibsværft ejes af Karstensen Gruppen, der består af virksomhederne Karstensens Skibsværft, Danish Yachts, Karstensen Shipyard Poland, KS Elektro og Nuuk Værft

Karstensen Gruppen

Karstensen Gruppen tæller 375 medarbejdere og består af virksomhederne:

  • Karstensens Skibsværft,
  • Danish Yachts
  • Karstensen Shipyard Poland
  • KS Elektro
  • Nuuk Værft

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103