23948sdkhjf

Danske Rederier roser statsministeren for grønt fokus

Danske Rederier hilser stats­mi­ni­ste­rens fokus på at gøre den grønne omstilling til virkelighed velkomment.

Grøn omstilling var i den grad på menuen, da statsminister Mette Frederiksen tirsdag åbnede folketingsåret fra talerstolen.

Stats­mi­ni­ste­ren sagde blandt andet:

- Vi svigter ikke kun vores ansvar for at accelerere den grønne omstilling, men vi taber også den internationale konkurrence om, hvor fremtidens grønne virksomheder etablerer sig, hvis ikke Danmark og Europa speeder op.

Det kan ikke være rimeligt, at det det skal tage så lang tid at få lov at udvide et havneareal, som er en forudsætning for, at vi her i Danmark kan håndtere de kæmpe vindmølletårne, som bogstaveligt talt er en bærende del af vores grønne omstilling. Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier

Og det vækker anerkendende nik i Danske Rederier, hvor man er helt enig i den vurdering,

Det kan kun gå for langsomt med at få sat turbo på udbygningen af den vedvarende energi, lyder det fra organisationens direktør.

- Vi skal have gjort visioner til virkelighed, og derfor skal god­ken­del­ses­pro­ces­ser og procedurer strømlines, så det ikke er det, der bliver en stopklods for vores grønne omstilling herhjemme. Og derfor er jeg glad for at høre, at stats­mi­ni­ste­ren er på bolden Det kan kun gå for langsomt med at få sat turbo på udbygningen af den vedvarende energi, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Venter 10 år på godkendelse

Stats­mi­ni­ste­ren nævnte blandt andet, hvordan de på Odense Havn regner med, at det vil tage op til 10 år at få en nødvendig udvidelse af havnen på plads. En udvidelse, der er nødvendig for, at havnen kan håndtere de kæmpe havvind­møl­le­kom­po­nen­ter, som skal bygges på havnen og sendes med skib ud på havet.

God­ken­del­ses­pro­ces­ser og procedurer skal strømlines, så det ikke er det, der bliver en stopklods for vores grønne omstilling herhjemme. Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier

Otte år til at få lavet de nødvendige undersøgelser, ansøgninger og godkendelser mm. Og to år til selve den fysiske udvidelse.

- Jeg synes, det er et supergodt og illustrativt eksempel med udvidelsen af Odense Havn. Det kan ikke være rimeligt, at det det skal tage så lang tid at få lov at udvide et havneareal, som er en forudsætning for, at vi her i Danmark kan håndtere de kæmpe vindmølletårne, som bogstaveligt talt er en bærende del af vores grønne omstilling. Vi skal have mindre snak og mere handling. Ellers når vi ikke vores ambitiøse men nødvendige mål, siger Anne H. Steffensen.

Ved åbningen af Folketinget udgiver Regeringen traditionen tro også dens lovprogram for det kommende folketingsår. 

Her noterer Danske Rederier sig med tilfredshed, at der både er fokus på CO2 transport, beskyttelse af havmiljøet ved Grønland og alternative drivmidler til transport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093