23948sdkhjf

Simac i opråb: Tør ikke undervise i faldefærdige bygninger

Eleverne kan ikke modtage undervisning i slidt bygninger, når det blæser. Men det er svært at lægge skemaet efter vejret, lyder det fra direktør.

En asbestplade og et ovenlysvindue i frit fald.

Det er den barske virkelighed for underviserne på Simac, der nu nægter af undervise i faldefærdige bygninger på et lejet areal på Lars Møllers Kaj på havnen i Svendborg.

Det skriver Fyens.dk.

Bygningerne er så misvedligeholdt, at ledelsen kalder det direkte livsfarligt at befinde sig i dem, når det blæser, skriver mediet. Så nu foregår undervisningen i Søredning og Bådhåndtering andetsteds.

Udlejers ansvar

Simac lejer bygningerne af DLG, og det er – ifølge skolen – DLGs ansvar at vedligeholde bygningerne. Og det bliver ikke gjort, lyder det fra både direktør Jesper Bernhardt og uddannelsesdirektør Jan Askholm fra Simac.

- Vi har lejet arealet siden 2011, og de senere år har vi haft tilfælde, hvor ting er faldet af bygningen og er landet ret tæt på, hvor vi færdes, siger Jan Askholm og oplyser, at det især er asbestholdige vægbeklædningsplader, der med jævne mellemrum river sig løs og, hvis det for alvor blæser, flyver 15-20 meter, siger Jesper Bernhardt til Fyens.dk.

DLG lejer arealet af Svendborg Kommune frem til 2027, men lejemålet bliver ikke forlænget derfra.

DLG og kommunen er i følge avisen i dialog med hinanden omkring bygningernes forfatning. Derfor er DLG også klar til at gøre noget, hvis kommunens byggesagkyndige kommer frem til, at bygningerne skal renoveres i et eller andet omfang.

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078