23948sdkhjf

Stod til at miste redningsbåd - nu er der godt nyt

Om få uger vil en midlertidig redningsbåd fra Hanstholm blive stationeret i Nr. Vorupør. Ny redningsbåd er først klar til at blive indsat ultimo 2024

Nr. Vorupør kommer ikke til at mangle redningsbåd ret længe. 

Det garanterer Søværnet nu i et skriftligt svar om Kystredningstjenestens situation, efter at den gamle redningsbåd MRB 31 i mandags blev beordret taget ud af drift af sikkerhedsmæssige årsager.

I svaret udelukker Søværnet muligheden for at give MRB 31 forlænget dispensation til at sejle, mens man afventer, at en ny redningsbåd til Nr. Vorupør bliver leveret fra Norge. Den statslige myndighed skriver, at den nye redningsbåd vil ankomme i slutningen af 2024.

På spørgsmålet om, hvorvidt det i ventetiden vil være forsvarligt at lade kysten ved Vorupør blive dækket ind af en redningsbåd fra Hanstholm, som efter hvad der oplyses, kan være op til en time om at nå frem. Hertil svarer Søværnet:

Ikke en permanent løsning

"Det er ikke en løsning, som kan fungere permanent, hvorfor Søværnet, Kystredningstjenesten og Forsvarsministeriets materiel- og indkøbsstyrelse arbejder på en midlertidig løsning.

Her vil redningsstation Nr. Vorupør overtage et fartøj fra en anden redningsstation gennem en rokade af fartøjer, som finder sted, når den første af de nye redningsbåde leveres til Kystredningstjenesten.

Den første af de nye redningsbåde leveres i uge 41, og det forventes, at et andet fartøj kan være klar i Nr. Vorupør i forlængelse heraf. Denne løsning er også en midlertidig løsning, som vil fungere, indtil en ny redningsstation står klar til at modtage den nye redningsbåd, som leveres ultimo 2024."

Benny Bak, leder af redningsstationen i Nr. Vorupør, siger, at han tirsdag blev orienteret om Søværnets bud på en midlertidig løsning.

- Der vil gå en tre uger, inden vi får båden herned fra Hanstholm. Den er lidt mindre end den, vi havde, så vi skal have undersøgt, om den kan stå på vognen. Der skulle ikke være problemer med, at den kan være i det nuværende redningshus, siger Benny Bak.

Med hensyn til den kommende, nye redningsbåd, er det fortsat et ufravigeligt krav fra lederens side, at et nyt redningshus med plads til den nye og større redningsbåd skal være klart, inden båden leveres.

- Ellers kan det være lige meget, om og hvornår vi får en ny båd. Søværnet og kommunen har diskuteret i et år, hvor det skal ligge, siger Benny Bak.

Sidste tur i lørdags

Benny Bak, leder af redningsstationen i Nr. Vorupør sejlede i lørdags den sidste tur med den 60-årige redningsbåd MRB 31. Mandag skulle den have været synet af Skibstilsynet, men Søværnet vil ikke længere tillade brug af båden, der i en årrække har sejlet på dispensation.

- Så situationen er den, at vi ikke længere sejler med den gamle båd. Vi har en gummibåd, men den kan ikke gå ud i hårdt vejr, siger Benny Bak.

Der er en ny redningsbåd på vej. Et norsk værft leverer nye redningsbåde til Søværnet, men Vorupør står ikke først i køen. Det gør Sæby, som får leveret sin båd om kort tid, hvorefter Thorup Strand vil få en ny båd omkring nytår. Først herefter vil Nr. Vorupør kunne få bygget en båd, idet der er fire måneders produktionstid på redningsbådene.

Men der et andet presserende problem for kystredningstjenesten i Nr. Vorupør. Den kommende nye redningsbåd er større end den gamle og kan derfor ikke være i det nuværende redningshus på Vesterhavsgade 145. Der skal bygges et nyt og større hus til at huse den kommende båd, og Benny Bak frygter, at det ikke vil kunne stå færdigt, til båden ankommer.

- Jeg vil tro, det vil tage det meste af et år at bygge en ny redningsstation. Vi kan ikke bare stille den nye båd på stranden. Det vil den tage skade af. Ved sandfygning vil sandet trænge ind alle vegne. Jeg har sagt nej til at modtage en ny båd, uden at den kan komme under tag, siger Benny Bak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093